Партнер рубрики Події

«Центр. Салюти. Паскуди зовсім совість втратили» – у Тернополі гатили у ніч пам’яті жертв Голодомору

«Центр. Салюти. Паскуди зовсім совість втратили» – у Тернополі гатили у ніч пам’яті жертв Голодомору
  • Ані до поліції, ані до міськради на нічні салюти не поскаржилась жодна людина.
  • У Тернополі до завершення АТО діє рішення виконкому про заборону використання піротехнічних засобів.
  • За порушення передбачений штраф від 510 до 1020 грн. Якщо повторно - від 1020 до 1700 гривень.  

- 22.56. Центр. Салюти. Паскуди зовсім совість втратили. Свічки у вікнах їх не засмучують, - пише на власній сторінці у «Фейсбук» про салюти у Центрі Тернополя 25 листопада тернополянка Катерина Бойко.  

Нагадаємо, 25 листопада в Україні вшановують пам’ять жертв Голодомору – мільйонів невинно убієнних українців, знищених тоталітарним комуністичним режимом. .

- Я живу в Центрі, біля готелю «Тернопіль», - розповіла журналістові пані Катерина. – Ввечері 25 листопада займалась своїми справами. Чую - бахкає. Написала у «Фейсбуці». Бо це ж День пам’яті жертв голодомору! В коментарях бачу, що багато людей це чули.

Відео дня

Де саме гатили – жінка не знає. Каже, що коли стріляють у «Максимі» чи «Панорамі» -  іскри прилітають на дашок її балкону. Цього разу такого не було. Та й звук вибухів лунав ніби як здалеку – можливо, з ближньої «Дружби», чи Центру. Але подалі від готелю «Тернопіль».

- До поліції не дзвонила – вони й на більш серйозніші виклики не реагують, - пояснила жінка. - Минулого року, як гатили і було дуже чутно, дзвонила на довідку міськради. А зараз – який зміст…

Чимало тернополян у коментарях під постом підтвердили, що чули вибухи. Та обурювались з приводу «святкувань» з піротехнікою.

У патрульній поліції повідомили: жодного повідомлення на 102 про використання піротехнічних засобів від тернополян 25 листопада не надходило. Було зафіксоване повідомлення про порушення тиші на «Дружбі», однак, інформація не підтвердилась, запевнила речник управління патрульної поліції Тернополя Оксана Смільська.  

У міськраді запевнили: у Тернополі до завершення АТО діє рішення виконавчого комітету № 768 від 30.07.2014 року про заборону використання піротехнічних засобів.

- На інформаційну довідку 1580 щодо запуску салютів 25 листопада не надходило жодних повідомлень, - запевнили в інформаційно-аналітичному відділі тернопільської міськради.

У випадку порушень тернополяни можуть звертатися у ГУ НП України в Тернопільській області за телефоном 102 для притягнення порушників до відповідальності за порушення режиму тиші, кажуть у міськраді.

- Ми хочемо нагадати жителям Тернополя, що заборону на використання піротехніки ніхто не скасовував, - кажуть у прес-службі управління патрульної поліції м. Тернополя. - За порушення передбачена адміністративна відповідальність – це штраф від 510 до 1020 гривень.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню, тягнуть за собою накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це від 1020 до 1700 гривень.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    так це ж мабуть і запускали салюти вершини суспільства тому ніхто нічого не чув і не знає
  • Петро Білецький

    Пара параноя это следствие запоя!!!   Проблема виссана з пальця. От як би ви знали хто пускав і де то други діло, а то чула дзвін а не знаю де він

    Хорхе Грайкобиляцький reply Петро Білецький

    Тернопіль розташований на горбах, тому з верхніх поверхів Дружби, та й, мабуть Східного та БАМу, все це було видно і навіть чутно. Виявити хто і де - питання 15 хвилин (для справжньої поліції). Але, на жаль, поліції у нас нема, а от кацапські дятли (типу петра білецького) - є.

    Петро Білецький reply Хорхе Грайкобиляцький

    Українська ВАТА

    Хорхе Грайкобиляцький reply Петро Білецький

    Те що ти вата, та ще й українськ ( от, курва, парадокс), ніяк не заперечує твій кацапський дятлоїбізм.

    Петро Білецький reply Хорхе Грайкобиляцький

    Ось, дивіться народ,  так виглядає справжній латентний український патріот.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up