Центр Тернополя в червоно-чорних стягах. Люди шоковані (для обговорення)

Центр Тернополя в червоно-чорних стягах. Люди шоковані (для обговорення)
  • У Тернополі червоно-чорний прапор підніматимуть разом з Державним прапором України - таке рішення прийняли на сесії міської ради 2 лютого.
  • До Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні, який відзначають 20 лютого, на будівлях центральних вулиць міста підняли червоно-чорний прапор. 

Нагадаємо, відтепер у Тернополі під час усіх урочистих та святкових заходів на державних будівлях та комунальних установах одночасно із синьо-жовтим прапором обов’язково підніматимуть прапор національної революції - червоно-чорний.

Ініціатором такого нововведення був міський голова. Рішення прийняли під час сесії Тернопільської міської ради 2 лютого 2018 року, як відповідь на  ухвалений польським Сеймом закон про заборону пропаганди "бандерівської ідеології".

За словами Сергія Надала, попри ухвалення зазначеного закону, Польща, як і раніше, залишиться партнером Тернополя. Адже сім польських міст є нашими офіційними містами-побратимами, з якими місто  розвиває дружні взаємини.

Занадто багато

Кілька десятків величезних червоно-чорних стягів вивісили на будівлі ЦУМу та будівлях на вул. Сагайдачного. Журналіст запитала у перехожих, що вони думають стосовно такого нововведення.

- Якщо чесно, то я шоці, - каже 40-річний Віталій Жук. - Читав, що тепер цих стягів буде багато і чому теж знаю. Але їх аж занадто багато. 

Тернполянка Ірина, каже, якшо жителі міста вважають, що червоно-чорні прапори мають висіти на важливі державні свята в місті, то нехай висять.

- Щоправда, я не пригадую, щоб думкою громади хтось цікавився, - каже жінка. - А от стосовно їхніх розмірів, то ця гігантоманія вже починає лякати. Найдовша ковбаса, найдовша катальпова алея, найдовший фонтан. Тепер вже і прапори мегарозмірів по всьому місту. Як на мене, то все ж трішки перебір.

Тернополянка пані Ольга вважає, що це прояв патріотизму і не розуміє позицію львівської влади. 

- Що вам сказати? Я думаю, що це нехай і дуже своєрідний, але все ж - прояв патріотизму, відчайдушності і сміливості, - каже жінка. - Бо в Польщі нехай собі хочуть вішають, хочуть - не вішають, але то наша історія і ми маємо право на цей прапор. Я була здивована, що в Львові відмовилися чи то навіть заборонили червоно-чорний прапор. Я проти зухвалого націоналізму, який ми іноді спостерігаємо. Але червоно-чорні прапори, які майоріють поряд із жовто-блакитими, таки надихають, вони додають особливої атмосфери і викликають змішані почуття - гордість, сум, любов до своєї землі.

А що думаєте ви стосовно такої кількості червоно-чорних прапорів у Тернополі? Думками діліться у коментарях під цією публікацією. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (44)
  • коля федоров

    Прапор Війська Запорізького – стяг малинового кольору, традиційно вважається Козацьким Прапором. Малиновий колір є в геральдиці кольором шляхетності й рицарства, перемоги та відваги.
  • Ната Лия

    Мені подобається!!!ще не хватало,щоб якісь пшеки нам вказували,який прапор вивішувати!!!Нехай сидять в своій краіні і не пхають свого носа до нашиз героів!!!
  • Svetlana Shynkarenko

    Патріотизм це не вивішені прапори - це любов і дбайливе ставлення до своєї землі,піклування про людей,виховання у дітей національної гордості але й повагу інших народів і культур. І тільки тоді, коли ми навчимося будувати, а не руйнувати - ми можемо вважати себе патріотами.
  • mihail mihalych

    та це взагалі фантамас розбушувався це нема де грошей діти. лікарні поліклініки валяться, платну медицину запровадив, самозабезпечення можна сказати в поліклініках.... Цікаво скільки вартує таке задоволення якщо один прапор 1.8 на 1.5 вартував рік тому в районі 300 грн. А тепер кріплення флагшток металічний і робота плюс його відкат чи навар то скільки прапорів, гроші на вітер!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up