Партнер рубрики Події

Централізоване опалення подають лише в певні години. Коли відключать взагалі?

Централізоване опалення подають лише в певні години. Коли відключать взагалі?
  • Частина тернополян скаржиться, що у квартирах з централізованим опаленням через те, що на вулиці потепліло, надто жарко. Інші тернополяни переконують, що вночі на вулиці холодно, а тому опалення вимикати рано.
  • У міськраді знайшли компроміс: вночі опалення вмикають, у денну пору поки що не подають.

Питання щодо  обговорили на позачерговому засіданні сесії Тернопільської міської ради, яке відбулось 8 квітня.

Як зазначив депутат Тернопільської міської ради Володимир Гринда, до нього надходило кілька звернень від людей, які зараз залишаються вдома на карантині, що через те, що централізоване опалення не вимикають, а на вулиці підвищилась температура, у квартирах дуже жарко.

У відповідь міський голова Сергій Надал зазначив, що зараз тепло подають леше у нічний період. На день ж вимикають.

Відео дня

- В мене є частина звернень від мешканців, які просять категорично не вимикати опалення, бо увечері холодно, - сказав Сергій Надал. - Зараз епідемія, і ми не можемо допустити пониження температури, і щоб люди почали хворіти, тому зараз ніхто вимикати опалення не буде. 

За словами Сергія Надала, згідно з даними гідромедцентру, упродовж усього тижня очікуються нічні заморозки. Тому КП "Теплокомуненерго" дали доручення робити щоденні відключення опалення з 10 години до 17 години дня. З 17-ї до 10-ї ранку опалення вмикають. 

Залежить від середньодобової температури

Як коментують у пресслужбі КП "Теплокомуненерго", рішення про відключення опалення має прийняти міськвиконкомом, який орієнтується на середньодобову температуру. Якщо впродовж трьох днів середньодобова температура буде вищою, ніж 8 градусів, виконком прийме рішення про завершення опалювального сезону.

- Наразі було доручення від міського голови про подачу тепла лише вночі, - йдеться в повідомленні. - Якщо будуть зміни у температурі, має бути інше рішення про припинення опалювального сезону. Ймовірно, питання виконком розгляне вже наступного тижня. 

"Платити за комунальні потрібно"

У тернопільських підприємствах, що надають послуги, нагадують, що карантин не відміняє сплати комунальних послуг.

- Останнім часом поширюється інформація про ухвалені нормативні документи, що начебто надають дозвіл споживачам на період дії карантину не оплачувати отримані послуги централізованого водопостачання та водовідведення, - йдеться у повідомленні на офіційному сайті підприємства КП "Тернопільводоканал". - Насправді така інформація не є достовірною. Йдеться лише про тимчасове припинення відключень та застосування штрафних санкцій у разі несплати за послуги, надані КП “Тернопільводоканал”. 

Отож, на підприємстві звертають увагу на необхідність щомісячних розрахунків за спожиті послуги. 

- Саме регулярність оплат дозволить нашому підприємству й надалі забезпечувати безперебійне і цілодобове централізоване водопостачання та водовідведення.Тому від своєчасності та повноти розрахунків кожного з абонентів залежить водозабезпечення усіх споживачів! У зв’язку із введеним карантином в країні та місті кожен тернополянин має можливість подати показники телефоном та сплачувати за комунальні послуги онлайн, - кажуть там.

Опитування

Як вважаєте, чи потрібно зараз припиняти централізоване постачання тепла?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (66)
  • гоп

    негайно відключати що тут думати ще
  • Максим Ільчук

    Виключайте! Люди і так не мають чим платити! Щей та зараза недає працювати!
  • Григорий Логинский

    закінчуйте опалювальний сезон
  • щ

    відключати потрібно бо вже жара
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up