Партнер рубрики Події

Цінність у "будинку з химерами" має тільки фасад

Цінність у "будинку з химерами" має тільки фасад
Зрозуміти людей, які не захотіли жити в умовах, створених ще багато років тому – з пічним опаленням, з вікнами у ванній, можна, кажуть в обласній організації спілки архітекторів.

Читайте також: Неспокій через «будинок з химерами»
 

- Після скарг Миколи Кота на дії власників з квартири №2, і перевірок ряду інстанцій, власниця таки зняла із стіни бачок і що ще там було, - каже архітектор, директор  ТВП «Тернопільархпроект» Анатолій Водоп'ян. – Бо кріплення приладів і трубопроводів до між квартирних стін і перегородок заборонено. Але невдовзі почали робити ремонт на третьому поверсі у квартирі №11. Микола Кіт почав писати скарги. Поки велась переписка з різними інстанціями, почали ремонт і над ним, на другому поверсі, у квартирі №9. Взявся скаржитись і на цю квартиру. Поки він розбирався з другим поверхом, третій прийняли в експлуатацію.

У квартирах №9 та №11, за словами пана Водоп’яна, зроблено окремі входи в кімнати, «сховали» санвузол в глиб житла, зробили індивідуальне опалення, і розвернули кухню до двох вікон на дев’яносто градусів, зробивши таким чином кухню-їдальню.

- На мою думку, середина будинку не має ніякої цінності, - додає пан Водоп’ян. – Цінність там має тільки фасад, оскільки середина вже давно перероблена, ще за радянських часів. Як на мене, порушення є у тих мешканців, які перемурували старі вікна, встановивши приміром у ванній пластикове вузьке вікно. А що решту скарг – слід залучати фахівців різних інстанцій, і хай перевіряють. 
На сьогодні, за інформацією спілки, ремонти зроблені  у будинку в семи квартирах з дванадцяти. 

Погоджується із думкою про цінність у будинку виключно фасаду і начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури релігій та національностей ОДА Ярослав Пелехатий.


 - Після війни у будинку було перепланування, - каже він. – Тому він не є таким, як був спочатку. Середина – якоїсь цінності не має. Та навіть фасад не зовсім відповідає тому, яким був спочатку. До комісій, створених на скарги Миколи Кота, нас не залучали, оскільки йшлось про внутрішні технічні моменти. Але знаємо, що скарги йдуть вже біля 10 років. І цією справою де тільки не займались – і  у Львові, і у Києві.

Відео дня

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    а де таке хоч є?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up