Ціну на проїзд швидко змінили, а квитки і далі треба "вимолювати", скаржаться тернополяни

Ціну на проїзд швидко змінили, а квитки і далі треба "вимолювати", скаржаться тернополяни

Від 20 грудня у Тернополі вкотре змінилася ціна на проїзд. Для тих, хто оплачує готівкою, вона становить 7 грн, а пасажири, які мають персоніфіковану "картку тернополянина" чи електронний проїзний квиток, платять по 6 грн. У тролейбусі ціна – 6 та 5 грн відповідно.

Нагадаємо, що диференціювати вартість проїду міська рада вирішила після транспортного майдану у Тернополі. Мета такого рішення, за словами чиновників, - максимальне виведення готівки з обігу та облік реального пасажиропотоку.

Однак для більшості тернополян такі тези – далеко не аргумент. Кажуть, ціна проїзду зросла, а сервіс як був ніякий, такі  лишився.

- Подивіться на наші маршрутки, це корита на колесах, розсипаються, розвалюються, то з кріслами щось не так, то фанера замість вікон. Зате ціну регулярно піднімають. Сьогодні їхала з дитиною до школи, зайшла зранку і вже перед очима величезна наклейка – вартість проїзду 7 грн. А квитки водії самостійно як не давали, так і не дають! "Вимолювати" потрібно. Коли маршрутка забита вщент, а ти заходиш на задні двері, то дуже зручно кричати через весь салон, аби тобі передали ще й талон, - обурюється тернополянка Оксана.

Відео дня

Журналіст "20 хвилин" вирішила перевірити, чи знають тернополяни про підвищення вартості проїзду та чи задоволені роботою громадського транспорту. Зайшла у маршрутку №36, заплатила 7 грн готівкою, однак квитка не отримала. Двічі просила водія, лише після того він роздрукував талон. Жіночка, яка сиділа на передньому сидінні, зауважила, що ще нікому без нагадування водій квитка не дав - спостерігала всю дорогу.  

Тернополянка Вікторія, яка чекала маршрутку на зупинці на вул. Збаразька розповіла, що для сплати проїзду виробила собі неперсоніфікований електронний квиток. По роботі їй доводиться багато їздити, тож гривня економії не завадить. Роботою транспорту невдоволена, каже, давно вже ніяких змін не бачить, крім підвищення вартості проїзду.

- Нема чіткої позиції водіїв та перевізників, чому ціна має бути такою. Я особисто не почула жодного обґрунтованого пояснення. Тому не вірю, що 7 грн для Тернополя – це прийнятна ціна, - наголошує вона.

Тернополянин Роман показує своє службове посвідчення. Каже, що воно дає йому право безкоштовного проїзду.  

Ще один чоловік на зупинці, який представився паном Юрієм, узагалі здивувався, коли потрібно платити на гривню більше. Але, додає, що "картку тернополянина" робити не збирається, бо не має часу.

- Коли в мене вихідні, там не працюють. Я не маю можливості вистоювати черги і подавати невідомо кому свої персональні дані, - каже співрозмовник.

Тернополянка Наталія, яку зустріли на зупинці біля центрального ринку, наголошує, що водії квитки видавати не хочуть, хіба попросиш.

- Працюю на ринку в м'ясному відділі. Щодня їжджу на "Аляску" після роботи. У маршрутці, якщо не попросиш, то квиток навряд дадуть. Узагалі не розумію: за що повинні платити такі гроші. На зупинці деколи потрібно чекати годину, щоб добратися додому. Водії порушують графіки. Ну як так одна маршрутка за годину? – розповідає жінка.

До речі, на виконкомі міської ради 20 грудня прийняли рішення про те, щоб контролери могли на місці накладати штрафи за безквитковий проїзд від імені виконавчого комітету. Вони зможуть видати протокол та відповідну постанову.  Пасажир може або сплатити штраф, або оскаржити постанову в суді. 

У міськраді також додають, що водій зобов’язаний видати квиток, який підтверджує оплату проїзду. А пасажир повинен його отримати. Найкращий варіант – це оплачувати за проїзд будь-яким електронним способом і гарантовано отримати талон.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (49)
  • оксана

    ярослав я людина яка говорить правду в очі  а ви правду не  любите будьте благорозумні
  • Ярослав

    Шановна Оксано, Ви дали всім достойну характеристику, але сподіваюсь, про себе не забудете.
  • оксана

    наталочко я ж сонце знаю тебе давно чому не розкажеш як ти щиро обдуруеш людей на вазі коли продаеш мясо   а за проізд та маршрутки возмущаешся
  • оксана

    ярослав вибач но ти дурак
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up