Партнер рубрики Події

У Бучачі виходять на протести після того, як чоловік помер після перебування у ТЦК

У Бучачі виходять на протести після того, як чоловік помер після перебування у ТЦК

Редакція «20 хвилин» отримала відео від наших читачів

Люди зібралися біля міської ради. Вимагають, аби до них вийшли працівники ТЦК та міської влади. Журналісти поспілкувалися із мером Бучача Віталієм Фреяком. Він повідомив, що є орієнтовно 50 осіб. Більшість із них - із села, звідки померлий був родом. Також приїхали небайдужі з інших громад, що неподалік Бучача. Міський голова запевнив, що вийде до людей після того, як вони поспілкуються із воєнкомом, який має бути невдовзі.

Близько 16.10 читачі повідомили, що на місці є лише заступник начальника місцевої поліції.

Нагадаємо, після перебування у ТЦК, що в Бучачі, помер 49-річний чоловік.

Відео дня

— У четвер, 29 лютого, близько 7 години ранку до співробітників відділення поліції №2 м.Бучач надійшло повідомлення від чергового лікаря про те, що у лікувальному закладі раптово помер 49-річний житель Чортківського району, — повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області. — Виїхавши на місце події, поліцейські встановили, що 27 лютого орієнтовно о 17 годині чоловіка без свідомості каретою швидкої допомоги доправили до місцевої лікарні з території роти охорони місцевого ТЦК, що на вулиці Підгаєцькій у Бучачі. За попередніми даними, медики діагностували у нього напад судом, анамнез — епілепсія.

Під час огляду тіла померлого видимих тілесних ушкоджень та слідів насильницької смерті не було виявлено, запевняють у поліції. А для встановлення причини смерті тіло чоловіка направили на судово-медичну експертизу. Вирішують питання про внесення даного факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство з приміткою «Природна смерть».

«20 хвилин» отримали ексклюзивні свідчення сестри померлого та дізналися деталі ситуації. Як розвивалося події і що вже зараз відомо про причину смерті чоловіка?

Детальніше читайте: 

«Брата, хворого на епілепсію, тримали кілька днів у ТЦК». Той впав у кому і помер: деталі

Близько 18-ої год у Бучачі повідомили, що місцеві, розчаровані спілкуванням, розійшлись до завтра. Наступного дня, обговорювали, акції планують продовжити. Проте збиратимуться вже не під міськрадою. Де саме — поки не оприлюднюють. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Виталий Кравченко

    Дороги Бучаччаны, я навчався в школи- интэрнати в 70- х роках, я нэ миг соби уявыты, що станэ з СРСР, алэ що трапылось то трапылось, мэни Вас жаль, я нэ розумию тых людэй яки Вас нэ шанують, нэ чують, яки байдужи до всих подий, що трапылысь у Вашому чудовому мисти, Вы ж их выбыралы, так провэдить ; люстрацию; Вы цэ вмиетэ, и можэтэ, выбэрить тых, хто ВАС шануе, яки будуть з Вамы в лыху годыну, чы злякалысь?.
  • Soltis Andriy

    ю
  • Сергей Антоничев

    Вирізати сім'ї тих підарасів з ТЦК
  • Tetyana Baranovich

    Брехня Ніхто нікого не бив.

keyboard_arrow_up