Партнер рубрики Події

У Чорткові хочуть відновити старовинні двері — шукають професійних реставраторів

У Чорткові хочуть відновити старовинні двері — шукають професійних  реставраторів

Також запрошують місцевих підприємців долучитись до збереження історичних та туристичних «родзинок» 500-літнього Чорткова.

Чортківська міська рада 4 листопада повідомила, що шукає професійних реставраторів дерев’яних дверей.

— Шукаємо професійних реставраторів дерев’яних дверей, справжніх фанатів своєї справи, які готові взятись за роботу з відновлення двох об’єктів: бокових дверей будівлі суду у Чорткові (вул. Ст.Бандери, 13) та головних дверей управління поліції охорони (вул. Горбачевського, 3), — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також запрошують місцевих підприємців долучитись до збереження історичних та туристичних «родзинок» нашого 500-літнього Чорткова.

— Чортків вже має приклад успішної історії, коли краєзнавці, підприємці, меценати об’єднались задля спільної доброї справи – відновлення пам’яток архітектури. Зокрема на ідеї відновлення погруддя легендарної Пауліни Клопцицьової наполягав краєзнавець Петро Федоришин. Відтак вдалось знайти меценатів, за кошти яких реставраційні роботи тривають. Частину грошей дав підприємець Ярослав Угляр, іншу частку – меценат із Чорткова, який побажав залишитись неназваним, — зазначають у міській раді.

У соцмережах уже радять, де шукати допомоги. Iryna Hryhorash пише: Франківськ Який Треба Берегти, попитайте в засновниці цієї групи, вони реставрували вже дуже багато дверей, там є неймовірні реставратори. Наші двері вартують лише фахівців, а не аматорів.

Юлія Цап пише: Орлик Сергій.

Ірина Брунда пише: Mariya Kozakevych , у нас тут двері у Чорткові чекають - відгукнетеся?

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що франківські ковалі реставрують двері тернопільської Катедри, які були знищені у квітні цього року внаслідок ДТП.

Також нещодавно у спільноті Збережемо старовинні двері на Опільського тернополяни обурювалися демонтажем історичних дверей на вул. Кульчицької, 5.

До слова, нардепка Людмила Марченко днями направила звернення до департаменту культури та туризму Тернопільської ОДА з проханням надати інформацію щодо кількості пам’яток, які є в обліку та скільки маємо не внесених в реєстр.

Довідка

Торік у Тернополі стараннями активістів відреставрували двері у будинку на вул. Опільського, 4, яким понад 100 років.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Маня Маняша

    Слушна порада чортківчанам, попросіть сина Романа язаставного він вам порадить як ті двері замінити на пластикові, і всі проблеми будуть вирішені, він в нас хлопець винахідливий, йому раритети по при мешти!!!!

keyboard_arrow_up