Партнер рубрики Події

У дитячій обласній лікарні відкрили палату, на ремонт якої волонтери зібрали близько 260 тисяч грн

У дитячій обласній лікарні відкрили палату,  на ремонт якої волонтери зібрали близько 260 тисяч грн
  • Тепер у новій палаті хірургічного відділення Тернопільської обласної дитячої комунальної лікарні - казкові герої на стінах, плазмовий телевізор та безкоштовний інтернет. 

  • Відремонтували також і рецепцію хірургічного відділення, де зустрічають пацієнтів.

  • Офіційне відкриття  відбулось у понеділок, 1 липня.  

Щороку у  палаті хірургічного відділення після операцій лікують близько тисячі дітей. Кошти на ремонт збирали у благодійному фонді "Еволюція душі".

- Коли нам сказали, що у цю палату потрапляють діти одразу після операції та щороку їх тут близько тисячі - ми не могли бути байдужими, - каже волонтерка, організатор заходів творчого проекту "Еволюція душі" Катерина Вустич, - Діти, які тільки пережили таку неприємність із здоров'ям, та ще й терплять фізичний біль - мають перебувати у хороших умовах. Дуже хотілося пом'якшити цю ситуацію. Лікарні, на жаль, це якісь похмурі стіни, сумні коридори, а ми хотіли створити таку атмосферу, де дітям було б комфортніше одужувати.

Відео дня

Катерина Вустич каже, що проект не лише допоможе діткам, які будуть лікуватись у цій палаті, він і об'єднав навколо спільної роботи багатьох небайдужих людей, які і далі прагнуть допомагати тим, хто цього потребує. Волонтери вже збирають кошти на придбання дороговартісного медичного обладнання, яке потрібно лікарні.

- Все розпочалось із благодійного проекту "Еволюція душі", - говорить Христина Вустич. - В його рамках тернопільська художниця Христина Снігур проводить виставки-аукціони картин. Частину коштів із продажу щоразу перераховували на допомогу важкохворим дітям. В один момент ми зрозуміли, що можемо зробити більше. Тому кілька небайдужих людей об'єднались та створили благодійний фонд. Частину коштів на ремонт палати зібрали на відкритті фонду, яке відбулось в листопаді 2018 року. 

Перших пацієнтів приведуть у новеньку палату одразу після відкриття. Медики, які працюють у лікарні кажуть, що і мріяти не могли про таку розкішну палату для дітей, адже за бюджетні кошти такого зробити точно б не вдалось.

- Перебування у таких комфортних умовах допоможе діткам, яких ми лікуємо, легше перенести важкий фізичний біль після хірургічного втручання, - говорить заступник головного лікаря з лікувальної роботи Алла Філюк. - Ми дякуємо усім волонтерам за їх велику роботу. Впевнені, що дітки, які будуть тут лікуватись теж безмежно вдячні. 

Волонтери наголошують, що перебування у палаті буде безкоштовним для пацієнтів і в жодному разі ніхто не буде вимагати кошти за доступ до палати та право на рівне перебування у ній.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Natalia Krypiu

    Буде платна 100%, вони того непопустять
  • Natalia Krypiu

    І знову волонтери. А де надал де наші політики платні корти відкривають, уроди.
  • Ірина Чорна

    Волонтери молодці! Питання де ж те фінансування, обіцяне авторами медичної реформи? Люди продовжують фінансувати "безкоштовну"медицину(
  • Наталія Швайка Репак

    Цікаво, а наскільки законні платні палати в лікарнях? І в дитячій обласній, і психоневрологічному диспансері.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up