Партнер рубрики Події

У другому етапі конкурсу за класних керівників голосуватимуть учні

У другому етапі конкурсу за класних керівників голосуватимуть учні
  • Другий етап соціального проекту “Класний керівник” відбудеться 21 травня в одній із шкіл Тернополя, де не працюють фіналістки конкурсу.
  • Троє лідерів голосування мають представити свої проекти позакласного заходу.

Перший етап голосування за кращого класного керівника, у якому взяли часть 21 педагог, завершився у четвер, 10 травня. Голосування проходило на сайті te.20minut.ua у розділі “Фотоконкурс”. У другий етап пройшли три класних керівники, які набрали найбільше голосів. Вони мають представити по одній ідеї позакласного заходу, який в майбутньому можна буде втілити. Голосування проходило на сайті te.20minut.ua у розділі “Фотоконкурс”. 

Найбільше голосів набрала класний керівник 6-Б класу школи №3 з поглибленим вивчення іноземних мов Ірина Павловська-Суїнова. За неї проголосувало 1045 чоловік. За класного керівника 9-А класу школи №5 з поглибленим вивченням іноземних мов Ірину  Савельєву проголосувало 635 людей. І 475 голосів отримала класний керівник 8-А класу школи № 11 Інна Чернецька.

Ідея має бути реальною

Голосування за кращого класного керівника відбудеться в одній із шкіл тернополя, де не працюють фіналістки конкурсу.

Відео дня

- Що це за школа, ми поки тримаємо в таємниці. Для того, щоб не було впливу на директора чи школярів і вибір був об’єктивним, - каже керівник відділу промо Тернопільської філії RIA Media Юлія Дутка. - Щоб перемогти у фіналі конкурсу, класні керівники готують презентацію проекту, який відповідає кільком критеріям. 

Позакласний захід має бути на вільну тему, тривалість презентації – до 10 хв. Адже потрібна ідея, яка зацікавить дітей і буде корисною для них. 

- Ми впевнені, що фіналісти проекту креативні та творчі педагоги, які з легкістю зможуть продемонструвати свій проект, - каже Юлія Дутка. - Місце втілення проекту заходу – власна школа. Щоб зрівняти шанси вчителів це має бути реальна ідея, яку можливо втілити. 

Після того, як діти ознайомляться із презентаціями, вони голосують за допомогою бюлетнів. І переможе той, хто набере найбільше кількість голосів. До підрахунку голосів організатори планують залучити і незалежну комісію у складі директора школи, представника управління освіти. 

Досвід для вчителів

Проект "Класний керівник" відзначила начальник міського управління освіти та науки Ольга Похиляк.

- Я завжди за добрі справи і такі проекти - це дуже важливі, - каже вона. - Раніше в газеті "RIA плюс" був цикл публікацій про школи Тернополя і хочу сказати, що це було чудово. Бо навіть наші директори багато чого дізнавались цікавого, кожен десь переосмислював роботу. Нормальний керівник, як і кожен педагог, вчиться все життя і має дбати про імідж школи. І саме тому важливий і проект з класними керівниками. 

Як каже Ольга Похиляк, повноцінний вчитель той, який ще є класним керівником. Тому що він в повному обсязі може навчати, виховувати, спілкуватись, організовувати дозвілля учнів. 

- Від класного керівник дуже багато залежить, - каже пані Похиляк. - Хочу подякувати за такий проект. Він дає змогу проявитись тим керівникам, які є творчими, але скромними. 

Заслуговують на загальне визнання

Долучати вчителів до проекту було непросто, бо для участі потрібно чимало зусиль. Але це хороший досвід для них, вважають освітяни. З організацією проекту допомагали в Тернопільському комунальному методичному центрі науково-освітніх інновацій та моніторингу.

- Ми долучились, бо хочемо привернути увагу громадкості до професії класного керівника, - каже методист центру Тетяна Нюня. - Щоб їх більше поважали. Щоб люди зрозуміли їх труднощі в роботі. Зараз класному керівнику працювати непросто, бо змінюється освіта і діти інші. Але роль координатора, наставника залишається. 
Як каже методист, вчителів довелось переконувати, бо формат конкурсу потребує, щоб вони виставляли себе назагал. 

- Вчителям потрібно було бути готовими до того, що не лише голосуватимуть діти, вчителі, батьки, а й в загалом тернополяни, - каже пані Тетяна. - І їм потрібна була сміливість та стійкість. Бо кожен хоче бути в лідерах. А ті класні керівники, які беруть участь, вони сміливі. Це такі, передові, класні керівники. Які дійсно заслуговують на загальне визнання. 

Довідка

Переможець конкурсу "Класний керівник" отримає путівку для двоху подорожу "Будапешт – Відень" від туристичного партнера "Рід-тур", а для свого класу - плазмовий телевізор. Грамоти отримають всі учасники проекту. Нагородження відбудеться під час свята "Останнього дзвоника" 25 травня. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Амбо Курчакян

    сімпатішні вчителятка дай божечку вам здоровя і хвентезі!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up