Партнер рубрики Події

Тернопільщина у жалобі через загибель наших захисників

Тернопільщина у жалобі через загибель наших захисників
  • 14 липня на території Тернопільської громади оголошено День жалоби.
  • В Бережанській громаді з 13 липня оголосили три дні жалоби.
  • А на території Підгаєцької громади оголошено дводенну жалобу
  • Три дні жалоби оголосили в Чортківській громаді.

У зв'язку із загибеллю військовослужбовців однієї з військової частини Миколи Голубовича, Олега Хруща, Олексія Єрмакова, Ярослава Мудрого, Віктора Горейди, Івана Дудара, життя яких обірвалось від рук російських окупантів під час запеклих боїв на Донеччині, 14 липня на території Тернопільської міської територіальної громади оголошено Днем жалоби.

Відповідне розпорядження підписав міський голова Сергій Надал, повідомляє Тернопільська міська рада.

У четвер, 14 липня, Тернопіль прощатиметься з нашими захисниками, які загинули на Донеччині.

Відео дня

Об 11 год. в Домі печалі на вул. Микулинецькій прощання з Хрущем Олегом, Єрмаковим Олексієм, Горейдою Віктором. Прощання з Осадком Олександром відбудеться в церкві Святого Священномученика Йосафата.

Поховають Героїв України о 12 годині на Микулинецькому кладовищі. Горейду Віктора поховають у селі Великі Гаї. 

Про це повідомив міський голова Тернополя.

У День жалоби на території громади приспустять Державний Прапор України на будинках і спорудах комунальної власності та відмінять розважально-концертні заходи.

У міській раді рекомендують також органам державної влади та суб’єктам господарювання приспустити Державний Прапор України.

Також в Бережанській громаді з 13-го липня оголошується три дні жалоби. Про це повідомив міський голова Бережанської громади Ростислав Бортник.

А на території Підгаєцької громади оголошено дводенну жалобу. Про це повідомляє Підгаєцька міська рада.

— З метою вшанування пам`яті загиблого військовослужбовця під час виконання бойового завдання із захисту суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України у війні росії проти України, жителя села Старе Місто Борсука Івана Михайловича на території Підгаєцької громади 13-14 липня 2022 року оголошено Днями жалоби, — йдеться у повідомленні.

На знак скорботи за загиблим Героєм у міській раді просять приспустити Державний Прапор України з чорною стрічкою на будівлях і спорудах місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності, а також обмежити проведення розважальних заходів на території громади, заборонити звучання розважальної музики у закладах торгівлі та громадського харчування.

14, 15 та 16 липня у Чортківській громаді оголошено Днями жалоби. Воюючи за Україну, загинули ще двоє чортків'ян.

— У період з 21:10 до 21:25 9 липня внаслідок ракетного удару в районі населеного пункту Часів Яр, що на Донеччині, загинули чортків’яни, стрільці-санітари стрілецького батальйону МИСЬКІВ Сергій та БАСІСТИЙ Сергій, — йдеться у повідомленні. —  У ці дні ми усією громадою будемо прощатись із полеглими за волю України воїнами. Про дату поминальної панахиди буде повідомлено додатково.

Чортківська міська рада висловлює щирі співчуття рідним та близьким з приводу передчасної Героїв…

Нагадаємо, 13 липня Тернопільський обласний центр комплектації та соціальної підтримки повідомив, що під час ракетного обстрілу загинули військовослужбовці однієї із бойових бригад, які виконували бойові завдання на Донеччині.

Про втрати земляків повідомляють зокрема КременецькаБучацька громади, тернопільські комунальники і міський голова Збаража.

Висловлюємо співчуття родинам полеглих воїнів.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юлія Турчин

    Вічна і світла пам'ять Героям  України.Щирі співчуття рідним.
  • Віктор Почаїв

    Слава Героям,земля їм пухом.

    А в той час коли гинуть наші хлопці, інші так звані евакуйовані розважаються в наших ресторанах,а влада тратить гроші на всякі дурниці.

    Царство небесне Героям,сором і зневага до влади.

keyboard_arrow_up