Партнер рубрики Події

У фоє міської ради на Тернопільщині встановили дефібрилятор

У фоє міської ради на Тернопільщині встановили дефібрилятор

У фоє Чортківської міської ради встановили перший український зовнішній дефібрилятор Rhythm.

Це пристрій для порятунку життя при зупинці серцевої діяльності. Прилад автоматичний і працює з голосовими підказками, повідомляє пресслужба Чортківської міської ради.

«Раптова зупинка серця – це дуже поширена причина смерті. Оперативна дефібриляція протягом перших хвилин подвоює шанси на виживання! Для цього у швидкому доступі потрібні дефібрилятори. Тому ми встановлюватимемо їх – і це моя принципова позиція – у громадських місцях, а почали з міської ради, де щодня бувають кілька сотень людей», – прокоментував міський голова Чорткова Володимир Шматько.

Відео дня

Дефібрилятор спроектований так, що ніяким чином не може нашкодити. Він не спрацює, якщо людині не потрібно провести розряд. Прилад створений спеціально для людей без медичної освіти. Тому, увімкнувши прилад, рятівнику достатньо дотримуватись його підказок і слідувати рекомендаціям.

Також у міській раді зауважують, що працівники Центру надання адміністративних послуг пройдуть тренінгові навчання від студентів та викладачів Чортківського медичного фахового коледжу , щоб вміти оперативно та правильно надати за необхідності медичну допомогу.

Довідка

Автоматичні зовнішні дефібрилятори зазвичай зберігаються у місцях, де ними можуть користуватися медичні працівники та співробітники швидкої допомоги (медичні установи та машини швидкої допомоги), а також у місцях громадського доступу, які можна знайти у громадських місцях, включаючи корпоративні та державні офіси, торгові центри, ресторани, громадський транспорт та будь-які інші місця скупчення людей, повідомляє Вікіпедія.

Читайте також Що допоможе врятувати життя до приїзду медиків швидкої

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up