У Коропці 1 вересня діти в школу не підуть: хворі вчителі, а у селі діагнозам не вірять

У Коропці 1 вересня  діти в школу не підуть:  хворі вчителі, а у селі діагнозам не вірять
  • У Коропці Монастириського району з населенням 3 300 людей, наразі підтвердили 64 позитивні випадки коронавірусу. Це майже 2% усіх жителів.
  • У селищі хочуть відкласти початок навчального року, бо серед хворих - і працівники шкіл.
  • Чимало місцевих не вірять діагнозам, вони проходити повторні тести в приватних клініках, і, кажуть, результати - негативні. 

Як повідомляє лікар амбулаторії первинної медичної допомоги в с. Коропець Ольга Андрущак, станом на 31 серпня в Коропці проведено 355 ПЛР-тестів на коронавірус, з них опрацьовано 278. Позитивних - 60. 

Проте чимало коропівчан не вірять позитивним результатам тестів, і щоб переконатись, їдуть робити аналізи у приватну клініку аж в сусідню область. 

- У селі зараз тестують всіх, хто тільки кашляне, - каже жителька села пані Галина. - Найголовніше, що дуже багато позитивних результатів в тих, які зовсім не мають симптомів. Також в нас тестували працівників школи. Чому їм почали робити тести - незрозуміло, бо наказу такого не було. У багатьох результати позитивні. У селі деякі люди вирішили переконатись, що справді хворі, та поїхали здавати аналізи у Івано-Франківськ. 

Відео дня

У соцмережах люди припускають, що ситуацію можуть штучно "накручувати", 

- Чия ініціатива тестування педагогічних працівників, якщо діють чіткі вказівки про проходження професійних медоглядів тридцять днів після завершення карантину, - пише  у спільноті "Коропець-Інфо" Дмитро Данчук. -  Карантин продовжено до листопада.Кому вигідний "Штучний Ухань" в Коропці?

35% вчителів - хворі

За інформацією начальниці управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольги Хоми, 35% педагогічних працівників Коропця мають позитивні результати тестів на коронавірус. 

- Ми розглядали варіанти змішаного типу навчання, коли вчителі, які на лікарняному, могли б читати свої предмети пізніше, - каже Ольга Хома, -  Рішення приймають в органах місцевого самоврядування. Комісія мала визначити, чи ми повноцінно розпочинаємо навчальний рік через тиждень, чи частину предметів з 1 вересня читатимуть дистанційно.

Як стало відомо о 17.30, місцева комісія таки вирішила перші два тижні навчання зробити дистанційним.  

Ольга Хома також зазначила, що в нормативних актах тестування для вчителів перед навчальним роком не передбачено, але якщо виявили спалах, а інші педагоги контактні - воно обов'язкове. 

Хворіють і працівники дитсадка

- Серед педагогічних працівників перший випадок захворювання . Усіх, серед працівників школи 14 позитивних результатів, ще троє - на самоізоляції, бо у них захворіли члени сім'ї,  - каже лікар амбулаторії первинної медичної допомоги в с. Коропець Ольга Андрущак. 

Окрім того, за словами лікарки у Коропці захворіли практично усі працівники садочку. Позитивні результати у 11-ох працівників. 

За словами Ольги Андрущак, важких випадків серед хворих садочку та школи немає. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Любов Шипот

    Бога не боїтесь!

    Костя М. reply Любов Шипот

    Ирина Кауля їх ж багато.

    Ирина Кауля reply Любов Шипот

    Костя М. А ти коли перед Ним стоятимеш , спитаєшся Його

    Костя М. reply Любов Шипот

    Любов Шипот якого саме?
  • David Starr

    Усі проблеми від низької точності тих тестів.

    Teren Teren reply David Starr

    Від тупості і впоротості ідіотів. Йому поставили Ковід, а воно аж в сусідню область пре. Таких скотів вже просто стріляти треба.

    Ростислав Гарасимчук reply Teren Teren

    Ключник Андрій reply Teren Teren

    Із перших тестів із 15 працівників виявлено 10 позитивних (всі безсиптомні), а за три дні із зроблених повторно тестів - жодного позитивного... Повторні тести робилися у державній ( а не приватній) Івано-Франківській клінічній лікарні...
    Ще які запитання Teren Teren вас цікавлять?...
    І сусідній обласний центр у нас за 45 км, а Тернопіль - за 100 км
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up