Партнер рубрики Події

У Козові закликають всім миром скинутись на апарат для вентиляції легенів

У Козові закликають всім миром скинутись на апарат для вентиляції легенів
  • У районній лікарні є єдиний, але вже надто давній. Цього для потреб цілого району мало.
  • Гроші можна перерахувати на благодійний рахунок через Приват24, у тексті є інструкція, або принести до приймального відділення лікарні.
  • У селах ситуація із забезпеченням гірша. Вже другий день розвозять 3, 5 тисячі масок для амбулаторій та 150 одноразових халатів.  
  • Хто має бодай найменшу можливість, долучайтесь до збору коштів на сучасний апарат штучної вентиляції легенів для хворих на COVID-19, - таке оголошення з’явилось днями у соцмережах та місцевих групах. - Це єдине, що в цей момент врятує життя ваших рідних, близьких і знайомих.

Як з’ясувалось, кошти на апарат для штучної вентиляції легенів збирають у місцевій райлікарні. Районний медзаклад має один. Він трохи давній. Крім того, єдиного не вистачить для потреб району у боротьбі з коронавірусом.  

  • 17 березня скликали позачергову сесію райради, депутати підтримали рішення виділити 120 тис. грн з резервного фонду райбюджету на боротьбу з коронавірусом, - розповів заступник голови райради Роман Солтис. - Окрім того, ми звернулись до сільських та селищних рад району, щоб вони також надали допомогу. Щоб акумулювали кошти для придбання апарату.

Вартує сучасний апарат для штучної вентиляції легенів близько 750 тис. грн.

  • Ми звернулись до всіх підприємців і фермерів, щоб вони також перераховували кошти на придбання апарату, - каже Роман Солтис. - На сьогодні вже надійшло 150 тис. грн.

Аби долучитись до купівлі апарату, є два варіанти. Перший – принести особисто до приймального відділення райлікарні. Тут є окрема відомість, а про сплату вам нададуть документ. Від часу, коли оголосили збір, у такий спосіб вже вдалось зібрати близько тисячі грн.

Відео дня

Варіант 2 – переказати через Приват24.

  • Якщо платити з картки через додаток Приват24, потрібно зайти на «Мої платежі», -- пояснив Роман Солтис. - Обрати опцію «новий платіж», далі – «знайти компанію», у віконечку «що вам треба оплатити», вводимо вручну КМП «Козівська ЦРЛ». Обрати «комерційні платежі» і вказуєте суму, яку переводите.

Сьогодні мають також відкрити валютний рахунок, аби до збору коштів на апарат долучились заробітчани. Щойно його відкриють, ми додамо у довідку в цьому матеріалі.

  • Наразі вже два дні поспіль ми розвозимо по селах – до амбулаторій та ФАПів -  маски – загалом 3, 5 тис штук, - каже Роман Солтис. – Також завеземо у села 150 одноразових халатів, є 60 респіраторів.

У селищах вже закупили марлю і працівники центру медичної допомоги вдома шиють маски самі.

  • Ми також замовили 15 захисних костюмів, мають найближчим часом доправити з Дніпра, - каже Роман Солтис. - Термометрів безконтактних достатньо. Була проблема з деззасобами, але її вирішили - закупили спирт, роблять розчин і дезінфікують все.

Якби було погіршення ситуації, є потреба в одноразових халатах – близько 1 тис. Стільки ж халатів. І респіраторів для медперсоналу – мінімум 100, кажуть у районній раді. Така ж ситуація і з захисними костюмами. Наразі у райлікарні таких є 25.

Щодо приміщень, у райлікарні є інфекційне відділення - відокремлені бокси з окремими виходами. Воно не дуже пристосоване для лікування коронавірусу, адже його в рамках медреформи готували до закриття. Однак, там є можливість ізолювати хворих чи тих, хто потрапив до лікарні з підозрою на коронавірус. Зараз це відділення треба буде терміново відновлювати, кажуть у райраді.  

  • Район на повному карантині, всі виконують розпорядження, закриті всі торгові точки, окрім продуктових крамниць та аптек, - каже Роман Солтис. - Органи влади працюють в режимі чергування, координуємо роботу. Медична галузь, поліція і рятувальники працюють в посиленому режимі. Всі інші - на карантині.

На боротьбу із поширенням коронавірусної інфекції використовуються величезні кошти - придбання масок, захисних халатів, костюмів, респіраторів та інших засобів індивідуального захисту, кажуть у Центрі первинної седико-санітарної допомоги Козівського району. Адже саме лікарі, медичні сестри та фельдшера перші контактують із хворими та є здебільшого розповсюджувачами інфекції. Коштів не вистачає. Лише здоровий медичний працівник може надати медичну допомогу іншим. Прохання до жителів району та небайдужих громадян за можливості допомогти фінансово. Рахунок на благодійні внески - другий у довідці.

Довідка

Кошти для придбання апарату для штучної вентиляції легенів можна перерахувати на рахунок:

ЦНП «Козівська ЦРЛ КРР».

Код ЄДРПОУ 02000792

р/р UA 743387830000026006055127519 в АТ КБ «Приватбанк», МФО 338783.

47600, смт. Козова, вул. Зелена, 19. Тел: код (03547) 2-16-09, 2-14-59.  

Благодійні внески для первинної ланки медицини (ФАП, амбулаторії та сімейні лікарі):

UA 903387830000026002055120480 АТ КБ "ПРИВАТБАНК" ЄДРПОУ 14360570, Козівське відділення Тернопільської філії.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (55)
  • Olga Fedak

    +++
  • Ирина Патлатюк Помиркованная

    +++++++
  • Lubov Polischuk

    ++++++++++
  • Алла Пацкан

    +++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up