Партнер рубрики Події

У Кременці підприємці влаштували автопробіг. Що вимагали?

У Кременці підприємці влаштували автопробіг. Що вимагали?
  • Підприємці Кременеччини вимагають пом`якшення умов карантину для бізнесу. Зокрема, скасування єдиного податку для ФОПів першої та другої груп. 
  • Акцію протесту провели на автівках. Кременчани проїхали містом із увімкненими звуковими сигналами. 

- Наша основна вимога - скасувати єдиний податок для тих ФОПів, які на час карантину припинили свою діяльність, - розповідає підприємець Роман Пшевлоцький. - Ми вимагали, щоб податок скасували на квітень-травень, адже у людей немає прибутків та, відповідно, можливості його сплачувати. 

 

Підприємці вимагали також і негайного відкриття бізнесу в місті, проте згодом відмовились від цієї вимоги, адже Кременеччина - район де є потужний спалах коронавірусу. 

Відео дня

Станом на 5 травня тут підтверджено 270 випадків коронавірусу. 

- Підприємці району вирішили, що поки не варто вимагати цього послаблення, - каже пан Пшевлоцький. - Тому ми будемо починати відкривати бізнес, коли послаблення карантину введуть у всій Україні, починаючи з 11 травня. 

"Ми завжди подавали руку допомоги, тепер вона потрібна нам"

У колоні було понад 30 авто. В одній машині не більше двох осіб. Все відповідно до правил карантину. 

Нагадаємо, у Тернополі скасували сплату єдиного податку для підприємців першої та другої групи. 

- Найперша вимога - це скасування податку за квітень-травень, адже справді багато людей не мають просто чим платити, - продовжує підприємець. - Ми відстежили в Україні статистику міст, які познімали цей єдиний податок, і це рішення може приймати виконавчий комітет міськради. Проте, нам пояснили, що нашу вимогу зможуть розглянути лише на сесії міськради, яка відбудеться 7 травня. Ми думаємо, що нас підтримають. Тому що ми справді старались протягувати руку допомоги і під час війни, і коли розпочався спалах, а зараз допомога потрібна нам. 

Що кажуть у місцевій владі

До РДА підприємці звертались ще напередодні протесту, розповідає голова Кременецької райдержадміністрації В`ячеслав Козубський. Проте рішення про звільнення від податку має приймати кожна міська чи сільська рада району. Відповідні листи надсилали в установу. Їх, за словами пана Козубського, проігнорували практично усі. 

 - 5 травня підприємці звернулись також до Кременецької міськради, -  каже очільник району. - Зважаючи на те, що підприємець платить частину податків за себе та найманих осіб, але не може здійснювати діяльності, люди вимагають скасування цих податків. 

У Кременецькій міськраді кажуть, що почули людей та розглянуть їхні прохання на сесії. 

- Сьогодні акція відбулась всеукраїнська, в тому числі і в нашому місті, - каже Кременецький міський голова Олексій. - Підприємці вимагають звільнення від податку в час карантину. Це питання ми розглянули на комісії, згодом його розглянуть на сесії. Депутати прийматимуть рішення про те, як можна допомогти підприємцям в цій складній ситуації. 

Ми стежимо за ситуацією в Кременці. Чи приймуть рішення на сесії міськради 7 травня,  повідомимо після засідання. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Володимир Яцура

    Ви спочатку приручіть Московських бісюків в себе на районі... Тоді бастуйте... Через Ваших впертих, тупих москалячиш парафіян. Тепер ще сидітимемо довго...
  • Зоя Карпюк

    Ви трохи тут намішали з прізвищами... Уточніть, кого  як звати і в Олексія теж є прізвище.
  • Я

    Головне що базарні перекупщики за безцінь видурюють сільськогосподарсську продукцію у виробників  і втричі більше перепродують обважуючи покупців та  позаймали всі місця на ринках. Іще і протестують. Базари це найбільші місця  бруду!!!!
  • Max

    Єдиний податок для фопів встановлюється органами місцевого самоврядування (Не впевнений чи кременецька РАД чи тернопільська ОДА) але все можливо.
    От тільки ЄП становить 200 грн. Це менше як 10л бензину. В чому суть того автопробігу? Економити 200 грн в місяць протягом карантину?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up