У Кременці працівники лікарні мітингували через затримку заробітної плати

У Кременці працівники лікарні мітингували через затримку заробітної плати
  • Медпрацівники Кременецької районної лікарні стверджують, що з початку червня їм не виплачують зарплат.
  • 15 липня люди прийшли до голови Кременецької райради, щоб вимагати виплати заробленого.
  • Місцева влада стверджує, що затримка зарплат не залежить від їх дій, а сталась через недофінансування з Держбюджету.

Медики із Кременецької районної комунальної лікарні переконують, що вже більше місяця їм затримують заробітну плату.

- Нам виплатили лише аванс на початку червня, - розповідає старша медсестра Кременецької лікарні Неля Іванівна. - Я навіть не знала про цю акцію. Наші працівники, які не на роботі зібрались та пішли на прийом до голови райради. У нас таке вперше, що так довго затримують зарплати. Минулого року теж затримували, але не так надовго. 

Голова районної ради каже, що на ситуацію вплинути не може, бо кошти на медицину виділяють з Державного бюджету.

Відео дня

- Згідно бюджетного законодавства, галузь медицини фінансується за медичною субвенцією.  Всі кошти, які ми отримали з держбюджету - ми розділили між лікарнями району, - каже голова Кременецької районної ради Володимир Стефанський. Кременецький районний бюджет не може дофінансовувати зарплату працівників лікарні, бо у нас немає перевиконання бюджету за підсумками першого півріччя, Завжди ми дофінансовували галузь медицини із перевиконання бюджету. Зараз за перше півріччя на перевиконання бюджету немає. 

Голова райради каже, що оскільки грошей немає, то він вже підготував листи-звернення до обласної ради та облдержадміністрації про виділення додаткових коштів. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Лілія Воробель

    У нас уже доходить до того, що деякі організації змушені по черговому колу вибивати зарплати через суд /автодор Тернополя/. Заборгованість ще з лютого 2019 року.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up