Партнер рубрики Події

У міській раді повідомили, які відділення будуть у лікарнях Тернополя після об'єднання

У міській раді повідомили, які відділення будуть у лікарнях Тернополя після об'єднання

У Тернополі до лікарні швидкої допомоги приєднують два медичних комунальних заклади.

У Тернополі триває об’єднання медичних закладів, які увійшли в одну кластерну лікарню. Зокрема, міську комунальну лікарню №3 та Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр приєднують до Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

Робочі місця зберігають

Ці заклади продовжують працювати у звичному режимі та надавати медичні послуги у повному обсязі, зазначає начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Василь Даньчак.

Відео дня

Після завершення процесу об’єднання буде одна кластерна лікарня швидкої допомоги, що надаватиме медичну допомогу за щонайменше 20-ма напрямками медичного обслуговування. Усі робочі місця будуть збережені. Пацієнтам надаватимуть якісну медичну допомогу, а для медичних працівників – це розвиток та можливість вдосконалення.

У результаті реорганізації у лікарні швидкої допомоги розроблена структура, згідно з якою буде одне хірургічне й одне травматологічне відділення.

Відкриють кардіологію, ендокринологію та офтальмологію

На базі лікарні №3 заплановано відкриття нових відділень, зокрема, кардіологічного, ендокринологічне та офтальмологічне відділення.

Там залишається стаціонарне відділення для реабілітації жителів Тернопільської громади. Окрім того, на базі цього закладу функціонувати ще одне відділення реабілітації для захисників. Працюватиме лише одна лабораторія, куди доставлятимуть біологічний матеріал для обстеження з пунктів забору.

«Кластеризація лікувальних закладів – це світова практика. Коли пацієнт звертається у лікувальну установу та має можливість отримати консультацію чи допомогу усіх фахівців», – додає директор міської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.

Довідка
У Тернополі функціонуватимуть дві кластерні лікарні, а загалом на Тернопільщині діятимуть п’ять надкластерних закладів, сім – кластерних та 13 загальних. Це пов'язано з реформою охорони здоров’я, що передбачає створення кластерних закладів охорони здоров’я, щоб привести у відповідність усю мережу лікувальних установ. 

Нагадаємо, у вересні цього року на засіданні сесії міської ради депутати прийняли рішення про реорганізацію двох медичних комунальних некомерційних підприємств міста — лікарню №3 та лікувально-діагностичний центр приєднують до лікарні швидкої допомоги.

 

Читайте також:

У Тернополі об'єднають три медичних заклади

Медична реформа на Тернопільщині: які заклади об’єднають та куди звертатися по допомогу

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Читач72

    Розпочали позбавляти медиків робочих місць, посад, а саме головне зарплат, працівники медики-пенсіонери стали обузою. В третій міській лікарні звільнено головного лікаря який душу вкладав для колективу і був зразковим медиком, не вимагав в підлеглих хабарів, не має приватних клінік у державній лікарні. 22 квітня працівники третьої лікарні організували протест проти реорганізації, проти об'єднання, проти звільнень, проти нової корупційної схеми поборів але чомусь журналісти і керівництво неоприлюднюють думку рядових Медиків, не захищають хворих людей від беззаконня. За нові посади потрібно давати зелені і дерев'яні, а за посаду завідуючих суми хабарів для Чайківського космічні. Ось і суть реорганізації.
  • Читач72

    Нарешті усі головні лікарі з синами і чоловіки медики та жінки медики-добровольці підуть на фронт. Напевне новим головним лікарем нової кластерної об'єднаної лікарні буде лікар з передової а не карєрист. Досить тих головних лікарів хабарників.
  • Читач31

    Немає грошей на утримання тому об‘єднують
  • Валентина Матусевич

    Дибіли лишіться лікарень.Ви вже лікарні пороздирали на куски.Депутатів скоротіть і їх маєтки розпродайте.

keyboard_arrow_up