Партнер рубрики Події

У Нових Санжарах зустрічають після карантину евакуйованих із Китаю (Запис трансляції)

У Нових Санжарах зустрічають після карантину евакуйованих із Китаю (Запис трансляції)

У Нових Санжарах на Полтавщині 5 березня 2020 року завершився термін обсервації людей, яких евакуювали з епіцентру коронавірусу – китайського міста Ухань. Зараження вірусом у жодного з 72 людей не виявили. 




 

У Нових Санжарах Полтавської області під медичним центром зібралися родичі евакуйованих з Китаю людей, у яких сьогодні закінчується обсервація. Близько 12:00 українці, які прилетіли з Китаю, мали вийти за межі санаторію. Як передає кореспондент УНІАН, ті, хто зустрічає, тримають квіти, жартують і радіють тому, що їм дозволили обіймати і цілувати своїх рідних.

За словами присутніх, "все йде за планом". Ситуація в місті спокійна, немає ані пікетів, ані зібрань місцевих жителів.

Президент Володимир Зеленський, який перебуває на Полтавщині з робочим візитом, привітав евакуйованих із Уханя українських й іноземних громадян із завершенням обсервації та висловив задоволення відсутністю серед них жодного випадку коронавірусу. Про це глава держави заявив під час виступу в медцентрі Національної гвардії у Нових Санжарах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відео дня

“Я думаю, що ви запам’ятаєте Нові Санжари на все життя, і повертайтеся сюди відпочивати, тут дуже красиве місце”, - звернувся Президент до евакуйованих громадян.

Зеленський висловив вдячність журналістам, які також були в обсервації, всій групі швидкого реагування, які брали участь в евакуації, ДСНС, голові ОДА, лікарям, МОЗ, у тому числі ексміністру Зоряні Скалецькій, а також місцевій адміністрації й населенню.

“Було штучне блокування, ну, там, вже розберуться правоохоронні органи з цим питанням. Але я впевнений, що тут більшість, майже всі місцеві люди, розуміють, що до них приїхали їх українці, і думаю, багато людей зустрічає і сьогодні раді, що ви виписуєтеся здорові. Я в цілому дуже радий, що саме тут не було жодного випадку коронавірусу”, - підкреслив глава держави.

Водночас, Президент пообіцяв доправити всіх громадян, які перебували в обсервації, додому.

Він також вручив подарунки дітям, які пройшли обсервацію: хлопчикам — м’ячі, дівчаткам — м’які іграшки, та годинник одному з евакуйованих громадян Євгену, який саме сьогодні відзначає день народження.

Як усе відбувалося у Нових Санжарах, про що говорив Зеленський - дивіться у трансляції Громадського.


Нагадаємо, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19.

20 лютого 45 українців і 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, помістили на 14-денну обсервацію в медичному центрі Нацгвардії "Нові Санжари".

20 лютого до громадян в обсервації на двотижневий карантин приєдналася тодішній міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

Однак цьому передували протести місцевих жителів. Вони перекривали дороги, кидали каміння в автобуси з людьми. Під час протистоянь 9 співробітників правоохоронних органів дістали поранення. Поліція Полтавської області розслідує 8 кримінальних проваджень за фактами правопорушень.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up