Партнер рубрики Події

У парку Нацвідродження нова пішохідна доріжка за півтора мільйона. Чи треба: що кажуть тернополяни?

У парку Нацвідродження нова пішохідна доріжка за півтора мільйона. Чи треба: що кажуть тернополяни?
  • Нова пішохідна доріжка у парку «Національного відродження» вже майже готова. Вона буде від фонтану до входу в парк через зону атракціонів.
  • Як виглядає нова алея та скільки на неї витратили з місцевого бюджету, читайте у матеріалі.

Між фонтаном та зоною атракціонів робітники облаштовують пішохідну зону з бруківки. Частина алеї вже готова. Раніше там був асфальт. На алеї підготували місця для лавок. Однак не всі тернополяни, які там гуляють, вважають, що це було вкрай потрібним.

- Звичайно, стає краще, ніж було, але я не думаю, що варто було робити це саме зараз, - каже тернополянка Ольга. – Я тут прогулюють з дитиною з коляскою і не скажу, що раніше було важко проїхати. Однак після сильних дощів на алеї були калюжі. Я сподіваюсь, що водостік зроблять добре. Але, можливо, замість тротуару краще було б зробити дитячий майданчик.

Відео дня

Загалом на капітальний ремонт пішохідної доріжки від фонтану до атракційної зони витратили близько 1,4 млн гривень. Про це свідчать дані на сайті державних закупівель. Кошти на ремонт виділили з міського бюджету. Так договірна ціна підрядника – 1,41 млн. гривень. Вартість технагляду – близько 22 тис. грн.

Нова пішохідна алея – не єдине оновлення в парку «Національного відродження». Минулого року там облаштували новий дитячий майданчик для дітей з інвалідністю. Таких у місті є всього два. Один з них розташований у дворі дитячої міської поліклініки. Також деякі атракціони, які призначені для таких дітей, є в парку ім. Тараса Шевченка біля «Дяді Стьопи». Однак у парку «Національного відродження» увесь майданчик призначений для дітей з особливими потребами. Там є спеціальні гойдалки, каруселі, великий ігровий комплекс, навчальні стенди, тощо.

Нещодавно в парку облаштували і вертикальне озеленення неподалік фонтану. Там висадили квіти.

Ремонт алеї мають завершити вже найближчим часом. Лишилась ще частина пішохідної зони від входу в парк до атракціонів.

А як вам оновлена пішохідна зона? Чи потрібна вона? Діліться думками у коментарях!       

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Гриць Варцаба

    Оцей зварений з труб рожевий пердак з горшками - це вертикальне озеленення? Та під ним і навколо нього більше зелені знищили, ніж в тих горшках виросте! А ще тепер будуть щодва дні списувати бабло на полив тих горшків, і для того будуть орендувати автоцистерну і автовишку?
  • Анатолій Пасічник

    Озеленення міста - це просто імітація роботи. За всюдисущою бруківкою ховається варварство до дерев, парків і скверів. І звісно ж, шалені витрати з бюджету міста, які могли б піти на живі рослини, а не металобрухт. Садово-паркове мистецтво має свої правила, але простим людям подобається по-простому і за грубі гроші.Тому достукатись до більшості надалофілів не вдається
  • Dimon S

    Тим людям ніколи не вгодиш. Не роблять  - зле, роблять - також зле, бо не так...
    Я не фанат Надала, але парк Нацвідродження однозначно став виглядати краще.

    Анатолій Пасічник reply Dimon S

    Dimon   Якби було  бажання покращувати парки, то за витрачені гроші на металевий непотріб можна було б зробити пречудове озеленення - живе і справжнє. В Тернополі квітниками лише можна насолоджуватися в центрі, а от парки.......сквери......вуличні насадження.....
  • Іринка Хавтур

    Вибачте, за опечатку Надал
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up