Партнер рубрики Події

У парку Нацвідродження хочуть відремонтувати дитячий майданчик за понад 1 млн гривень

У парку Нацвідродження хочуть відремонтувати дитячий майданчик за понад 1 млн гривень
  • У Тернополі планують відремонтувати дитмайданчик, який розташований поблизу атракціонів у парку Національного відродження. Відповідна закупівля з’явилась 11 жовтня на платформі Zakupivli.Pro.
  • Журналісти «20 хвилин» перевірили, у якому стані майданчик зараз, а також дізналися, чим зумовлена така нагальність ремонту, скільки це коштуватиме та що саме планують зробити.
  • Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» у рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.

У парку Національного відродження є три дитячих майданчики. Найсучасніший з них – інклюзивний, де всі ігрові елементи пристосовані для дітей з інвалідністю. Другий майданчик розміщений з боку вулиці Рєпіна, знайти його можна, ідучи по алеї, яка з’єднує сходи біля колишнього літака та «Співоче поле». Натомість третій майданчик розташований за кілька метрів біля зони з атракціонами.

Його планують відремонтувати до кінця 2023 року, розповів «20 хвилин» директор комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» Микола Ткач.

Відео дня

Ще 11 жовтня на платформі Zakupivli.Pro опублікували закупівлю під назвою «Послуга з благоустрою населених пунктів – поточний ремонт дитячого майданчика в парку Національного відродження в місті Тернополі». Очікувана вартість ремонтних робіт – 1 133 059,40 гривень (з урахуванням ПДВ).

У якому стані майданчик

На території майданчика є дитячий ігровий комплекс (гірка), імпровізований автомобіль із лавкою всередині, гойдалка-балансир, дві качелі, велика дерев’яна гойдалка і пісочниця. По периметру встановлені лавки, біля яких є смітники. Зі сторони атракціонів локація огороджена бордюром.

Як ми побачили, тут немає жодного покриття, а під ногами – суцільне болото і дуже мокро. Особливо це помітно біля гойдалки-балансира, яка «потонула» у бруді.

На землі лежить багато опалого листя. Усі дерев’яні гойдалки потріскані, фарба на них стерлася у багатьох місцях, а металеві елементи вкриті іржею. Пісочниця теж доволі брудна, а новий пісок сюди, вочевидь, завозили вже давно. Де-не-де на території майданчика лежить опале гілля.

Допоки наша журналістка перебувала на локації, дітей тут взагалі не було. У парку гуляло чимало родин із малечею, однак цей дитячий майданчик обходили стороною. Імовірно, через сирість і бруд.

Як планують оновити локацію

Пропозиції від підрядників щодо поточного ремонту дитячого майданчика у парку Національного відродження приймають з 11 жовтня. За даними Zakupivli.Pro, їх можна подати до 12.00 23 жовтня. Далі пройде сам аукціон, після якого стане відомим переможець, що здійснюватиме роботи.

У тендерній документації вказано, що саме планують зробити у рамках благоустрою майданчика.

Зокрема, на локації планують облаштувати основу – шари з піску і щебеню, тротуар і бордюри, укласти покриття із синтетичної трави. З майданчика демонтують дерев’яні башту і поїзд, розберуть покриття сидінь гойдалок, встановлять лавки (6 штук) та три металеві урни тощо.

Тут хочуть поставити піраміду з армованого канату, дитячий ігровий комплекс на три вежі, гойдалку «Гніздо лелеки» та металеву на ланцюгах, велику дитячу карусель з сидіннями, гойдалку на пружині «Дино», нову пісочницю з водостійкої фанери, гойдалку-балансир та гімнастичні грибки для занять фізкультурою. А ще на майданчику з’явиться парковка для велосипедів і самокатів.

За словами директора комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» Миколи Ткача, цей дитячий майданчик у парку Національного відродження взялися ремонтувати саме зараз тому, що він у дуже занедбаному стані. Мовляв, всі елементи майданчика давно віджили своє. Термін експлуатації гойдалок, качель та пісочниці вийшов, вони старі, тому їх потрібно замінити.

– Біля атракціонної зони є два майданчики – один для дітей з інвалідністю, а інший – оцей, про який іде мова. Він в аварійному стані. Ще як колись його зробили, там була трава. Але люди все витоптали. Зараз немає жодного покриття та дуже брудно. Це зовсім не годиться! Тому ми хочемо зробити для дітей сучасний майданчик, аби вони гралися не у болоті, – говорить пан Ткач.

Чому така велика сума відведена на ремонт

Джерело фінансування закупівлі – місцевий бюджет Тернопільської міської територіальної громади, як вказано у документації. Ми поцікавились у пана Ткача, чому на поточний ремонт цього дитячого майданчика у парку Національного відродження відвели понад 1 млн гривень.

– Перш за все, там слід облаштувати основу. Закупити щебінь і пісок, обгородити бордюром ділянку, зробити доріжки та усе облагородити. Бруківки там не буде, плануємо зробити штучне покриття, подібне до того, яке є на майданчику у парку Шевченка. Тобто, значна частина коштів піде тільки на основу, щоб діти не гралися у болоті. І ми поставимо нові качелі, гойдалки, гірку й пісочницю. Треба зробити все ретельно, аби виглядало гарно, – пояснює він.

Микола Ткач каже, що торги відбудуться вже 23 жовтня, аукціон відкритий, тому кожен охочий зможе переглянути і відомості про учасників, і хто стане переможцем. За його словами, від підприємства прикріпили до закупівлі необхідну технічну документацію, візуалізували, як мав би виглядати оновлений майданчик та підрахували кошторис на ремонтні роботи.

Однією з умов торгів є й те, що роботи потрібно завершити до 15 грудня. 

 

Читайте також:

Є нові, а деякі вже понищили вандали: ми перевірили дитячі майданчики у парках Тернополя

Біля школи №5 знижують бордюр перед пішохідним переходом: чому це роблять та який кошторис?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Іра Боднар

    Всі гроші на ЗСУ!!!
  • Ірина Бородай

    Дебіли  війна в країні які майданчики .Бабло треба ж списати і собі кишені набити
  • Сергій Лотоцький

    Вони мабуть ідіоти або людей за ідіотів мають!!!!!!!!!Та невже у нас немає толкових зварювальників токарів і неможна щось толкове зробити для дітей....для чого закупляти цей ширпортреб який завтра вже поламається....Зробіть прозорий конкурс і завтра знайдеться організація яка зробить все так як має бути кваліфіковано і якісно!!!! А не куми брати Довгосидів з Міської ради!!!!!
  • Любовь Лушникова

    Хворі на голову, війна

keyboard_arrow_up