Партнер рубрики Події

У парку почали копати котлован під будівництво "Вуличної академії". Люди - проти

У парку почали  копати котлован під будівництво "Вуличної академії". Люди - проти

У парку Нацвідродження уже почали копати котлован під «Вуличну академію». Так, земельні роботи проводили у середу, 11 жовтня. На місце майбутнього будівництва з’їхались депутати та активісти. Викликали поліцію.

Адже  у активних громадян є сумніви у законності будови і загалом будівництва  там саме соціально-спортивного об’єкту.  Натомість імовірний власник майбутнього об’єкту стверджує, що все з документами гаразд. 

Нагадаємо, у 2014 році тернополяни не дозволили збудувати на землі, яку тернополяни вважають парком, екоготель. У 2016 році виявилось, що намір щось там збудувати міська влада не облишила. Утім, на другий раз там запланували  збудувати Соціально-спортивний центр «Вулична академія». У це  поняття  ініціатори проекту " ГО «Фундація зірок світового футболу «Діти+»" вкладають: будівництво інтернату, де житимуть спортсменки – футболістки і гандболістки, будівництво роздягальні, будівництво трьох стадіонів та навіть каплички. Готові були допомагати у створенні такого об’єкта іспанські друзі. 

Про це ми писали у статті "Замість "паркового екоготелю" буде "Академія"" та "У парку таки з’являться готель, стадіони і…каплиця". Усе набудоване має нібито перейти у власність ГО.



Як пояснював керівник ГО Ярослав Несторович, в їхньої організації та  підприємця Володимира Поточняка, який уклав угоду на будівництво екоготелю, просто збіглись інтереси. Мовляв, перша хотіла соціально-спортивний об’єкт, а другий хотів якось відбити ті кошти, які вклав у проектно-кошторисну документацію на екоготель. Відтак сторони домовились. А проектну документацію на готель, за словами пана Несторовича, переробили під гуртожиток. Тим не менше, у документах  на будівництво і далі йдеться про готель із закладом громадського харчування, а не інтернат. 

Станом на сьогодні на паркані навколо місця будови вивішений  інформаційний стенд. На ньому – інформація про будівництво про будівництво соціально-спортивного центру «Вулична академія» із закладом громадського харчування. Термін здачі об’єкту – 4 квартал 2019 року.  Утім, як повідомив під час зустрічі з депутатами та активістами пан Несторович,  не вся  зазначена інформація на стенді відповідає дійсності.



- Тут пише – четвертий квартал 2019, але це не реально, - каже Ярослав Несторович. – Для будівництва такого об’єкту треба хоча б три роки. 

Окрім того, за словами пана Несторовича, передумали вони будувати і каплицю. Каже, що не змогли визначитись із конфесіями, яка могла б у ній служити. Також він розповів, що у будівництво інвестуватимуть на 75% українські інвестори, тернопільські. Куди поділись іспанські – питання, вочевидь, риторичне. 
- Як я і розповідав раніше, інвестори не хочуть вкладати у пусте місце, - додає він. – Відтак Поточняку треба  вийти хоча б з фундаменту, до першого поверху. Далі – справа за інвесторами. 

Такі розбіжності – це не єдине, що привертає увагу до майбутнього об’єкту. Зокрема депутатів та активістів зацікавило кілька  моментів у документації, представленій ініціаторами «Вуличної академії».

- Це все, що відбувається довкола ділянки і на ній, можна назвати одним словом: "афера", - каже голова депутатської земельної комісії Андрій Шкула. -  Тернополян пробують переконати в потрібності цієї будови в парку. Навіть на інформаційному щиті, якого вимагає закон, вказано що це "Соціально-спортивний центр "Вулична академія", хоча в документах на будову ані про соціальне, ані про  спорт жодного слова. Документи надали під готель загальною площею близько 3200 м. кв. Ще один сюрприз, який чекає громаду: площа ділянки, на якій реалізовують проект. Огородженим є лише асфальтоване кільце, але це лише половина від того, що виділили. Моя думка, що там, в результаті, виросте житлова багатоповерхівка, яку потім через суди легалізують. Всю обородку привернули через інвестиційну угоду. 

Відео дня


З колегами та активістами, за його словами,  спробує перешкодити тій оборудці. Але без участі громади, зазначає він, нічого не вийде. 

 До слова,  пан Несторович готовий поспілкуватись з тернополянами, які не  поділяють оптимізму з приводу появи соціально-спортивного центру. Каже, що якщо люди  знову виступатимуть проти, то буде зустрічатись та роз’яснювати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Irinka Stylna

    а іншого місця не знайшлося??? чому саме ПАРК????????  проти люди чи не проти вони всеодно збудують те що їм треба! на думку простого люду їм нас"ти
  • Таня Андраш

    Чому саме в парках треба тицяти  такі приватні центри? Знову мер міста бере хабарі?
  • Петро Білецький

    Які саме люди проти ??  Я там тільки Зелінку бачу, Зелінка проти
  • Анонім

    Ще в понеділок там йшов і бачив роботяг ,і зразу зрозумів ,що та банда цей ласий клапоть не лише в спокої . Ще саме основне с......и затягнули зеленою сіткою щоб люди меньше зиркали . Все ясно парк дерибанять по повній програмі . Вже церковники стовпчики пересунили на 0,5 га в більшу сторону. Я казав ці с...и вилізуть скоро на східному масиві . Тепер інші с.....и відхапали кулко ,а це є територія парку хто б та ,що не п.....в . Вся та шобла ,що засідає в міській раді напевно продали увесь парк тільки лишуть пішохідні доріжки ,і то напевно будуть бабло брати ,і різні тарифи встановлювати хто з карткою тернополянина буде дешевше ,хто без значить в 3 рази більше  .Відхапали по кавалках парк ,то на заправки , церкви ,житлові будинки , тепер покурочили спортивний майданчик в серидині парку ,і там будують ніби тенісний корт . Тепер тут нам п.......ь про соціальний обєкт ,який х..... зараз будує соціальні обєкти . Це ж явно ,що  все розраховано для відпочинку крутеликів . Ось депутати хай піднімуть документацію на парк ,і подивляться для чого було збудоване це кулко . Це ж не піонери за власної ініціативи будували ,а це був проект ,специфікація на будівельні матеріали ну і так далі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up