У парку Тараса Шевченка триває будівництво дощового колектора: що вже зробили (ФОТО)

У парку Тараса Шевченка триває будівництво дощового колектора: що вже зробили (ФОТО)

Дощовий колектор допоможе відводити дощові і талі води з території житлових районів «Канада», «Східний», «Сонячний», «Центр», «Мікрорайон №6», «Північний».

У Тернополі триває будівництво дощового колектора. Роботи на колекторі ведуть на вул. Галицькій та у парку імені Тараса Шевченка.

Як повідомляють в міській раді, загальна протяжність колектора — понад 740 метрів. Він буде проходити від перехрестя біля «6-го магазину» на вул. Збаразькій до вул. Енергетичної, та частина робіт проводиться у парку імені Тараса Шевченка.

Відео дня

Зокрема:

  • на вул. Галицькій підрядники залили монолітний лоток шириною 4,20 та далі будуть проводити роботи з перекриття лотка дорожніми плитами, а на проїзній частині — мостовими плитами та влаштування зверху зелених зон;
  • у парку імені Тараса Шевченка роботи ведуть при вході від вул. Соломії Крушельницької, де підрядники викопали корито для заливання монолітного лотка протяжністю 320 метрів.

Відтак, коли завершаться усі роботи на колекторі, то талі і стічні води будуть виводитися у напрямку до Тернопільського ставу з таких житлових районів: «Канада», «Східний», «Сонячний», «Північний» та «Центр».

Зазначимо, що окрім будівництва самого дощового колектора, поруч на вул. Галицькій збудували і нову дорогу, яка після завершення усіх робіт стане паралельною до дороги на вул. Збаразькій, що дозволить розвантажити транспортний потік.

Нагадаємо, що 7 жовтня у парку зрізали дерева, а частину тротуару біля парку на вулиці Білецькій перекрили.

 Читайте також:

У Тернополі в парку Шевченка почали аварійний ремонт дощового колектора

Перекрили прохід та зрізають дерева: що відбувається у парку Шевченка

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталія Савенко

    Та так, краде,  але щось робить...
  • Читач04

    Аж тепер настане п&здець тернопільському озеру, коли в нього потече разом з дощами вся гидота з всього Тернополя.

    Володимир Козін reply Читач04

    А куда вона зараз тече? Може в місті є великий герметичний септик для цього? Вся гидота завжди закінчує свій шлях у водоймі :)

keyboard_arrow_up