У парку "Загребелля" небайдужі тернополяни зібрали близько 8 тонн сміття

У парку "Загребелля" небайдужі тернополяни зібрали близько 8 тонн сміття
Фото Sasha Gromiak

Четверті вихідні поспіль тривало прибирання у парку "Загребелля". Результати вражають! Волонтери назбирали близько 8 тонн сміття. Це кілька вантажівок. 

Про результати прибирання парку повідомила у "Фейсбук" тернополянка Зорянка Биндас, яка брала активну участь у акції.

"Ми таки це зробили. Загальна площа ландшафтного парку «Загребелля» — понад 600 га. Ми вичистили його більшу частину — ліс в Кутківцях і Пронятині. Назбирали десь до 8 тонн сміття. Це кілька вантажівок — десь під 900 мішків сміття, - написала вона на своїй сторінці у соцмережі. - Коли я йшла на прибирання вперше, думала, що там трохи насмічено, ми швиденько зберемо все на трейловій трасі і підемо додому. Та це все розтягнулось ледь не на місяць. Масштаби засміченості мене дуже вразили, кілька днів я засинала і прокидалась з думкою про пластик.

Головний ініціатор Sasha Gromiak розраховував, що прибиратимуть члени бігового клубу, та сталось так, що до прибирання долучилось значно менше бігунів, ніж хотілося б, зате приєднались десятки небайдужих тернополян. Загалом на прибираннях протягом цього часу було близько сотні людей. 
Ми знаходили в тому лісі таке, що я навіть не хочу згадувати. І не хочу думати, що сміття повернеться. Тому ми з друзями думаємо над планом дій.

Брудним лишається парк «Здоров‘я» і все, що поряд. Деякі місця в лісах теж не вдалось добре прибрати, щось могли пропустити. Тому хто має добру і непримушену волю — йдіть 😜.
Тішусь нині тим, що є стільки чудових людей. Дякую всім, хто був. Думка про вас піднімає настрій🤗.
Долучайтесь до Green Team, там ми пишемо про чистоту, пластик, координуємо дії".

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Mukolakoval Koval

    Респект
  • Олександр Патола

    Масса коментарів мешканців нашого міста.А де коментарі Надала і його "любимої команди"?
    Від Барни і його команди подяки чи бодай комента не дочекаєшся,а знаєте чому,та тому що "воно" каже,що місто то прерогатива містян і мера.Таке враження,що керівництво ОДА не живе в місті,не ходить і не їздить по вул Тернополя,та врешті  мер також не тернополянин.
    Вони собі окремо,городяни собі окремше,питання,то на хрена така мерія разом з ода?
    Робіть висновки.
  • Руслан Сивак

    Молодці! !!
  • Діна Колішенко

    Молодцы
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up