Партнер рубрики Події

У парку "Загребелля" викидають на сміття старі холодильники, телевізори та унітази

У парку "Загребелля" викидають на сміття старі холодильники, телевізори та унітази
Старі холодильники, телевізори, будматеріали, унітази, - все це тернополяни викидають на сміття просто у парку "Загребелля". Про масове засмічення зеленої зони повідомила читачка 20minut.ua Олена Дерех. Жінка каже, що просто шокована тим, як люди руйнують довкілля. Вона закликає усіх берегти природу, не вивозити у парк сміття, а навпаки зібратися і поприбирати там.

- Я вже 34 роки живу на вул. Золотогірській біля Кутківецького лісу (офіційно парк "Загребелля" – прим. авт), - каже пані Олена. – Ділянка лісу від готелю "Галичина" до Дальнього пляжу надзвичайно засмічена. Туди вивозять весь непотріб, - будматеріали, непотрібну техніку, скло, банки, целофан, лампочки, шприци, відпрацьовані батерейки. До речі, хочу наголосити, що батерейки надзвичайно забруднюють довкілля і їх треба здавати на спеціальні пункти прийому

Наша читачка додає, що часто гуляє у парку зі своєю п'ятирічною донечкою і навіть така маленька дитина задає їх питання: чому у лісі так брудно? То ж чому дорослі такі байдужі до природи, не розуміє співрозмовниця. 
- Два тижні тому я телефонувала до заступника міського голови Владислава Стемковського і описала проблему, - каже Олена Дерех. Я просила аби тернополянам нагадали, що парк треба прибрати, а не засмічувати. Але наразі туди і далі возять сміття. 

До слова, Всеукраїнська акція «Зробимо Україну Чистою!-2015» відбудеться у Тернополі 25 квітня з 10.00 до 20.00. Активісти обіцяють прибрати парк "Загребелля" та інші засмічені ділянки міста.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Lordic Lordic

    Бачила як привезли монітори і викинули у Кутківецькому лісі, бус Mercedes-Benz синього кольору, верх червоний!
  • Рома Михайлишин

    одного-двох зловити за руку і показати всьому місту.а потім заставити прибрати весь ліс за свій рахунок..щоб інші знали і боялись.

    але в нас такого не зроблять ніколи. 100%.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю Від читача 08:39 У 2024 році загальний дохід «Укртелеком» зменшився на 10% 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді 21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up