Партнер рубрики Події

У перший день в новому РАЦСі одружаться 14 пар. Хто розробляв дизайн та скільки коштуватиме церемонія?

У перший день в новому РАЦСі одружаться 14 пар. Хто розробляв дизайн та скільки коштуватиме церемонія?
  • У скільки обійшовся новий РАЦС? У міськраді запевнили – всі кошти надав інвестор, з міської казни не пішло ані копійки.
  • Всім не вгодиш: раніше нарікали на Офіс щастя на 1 поверсі п’ятиповерхівки, зараз тролять «чорну» кольорову гаму нового залу. Та радять здавати її ввечері в оренду для ритуальних послуг.

14 пар одружаться в новому Палаці урочистих подій у перший день роботи – 3 жовтня.

Про це повідомила Людмила Гетьман,  заступник начальника Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в Тернопільській області.

  • Напередодні ми обдзвонили усіх молодят, які планували одружуватись цього дня в Офісі щастя – усі виявили бажання одружитись у новому залі, що у ПК «Березіль», - розповіла Людмила Гетьман. - Щодо Офісу щастя - управління юстиції відмовляється від подальшої оренди цього приміщення, вже розірваний договір оренди.

Усі одруження відбуватимуться від 3 жовтня саме у «Березолі». Альтернатива – хіба «Шлюб за добу».

Відео дня

Зміна приміщення не позначиться на вартості послуги з реєстрації шлюбу. Вона залишиться такою ж, як і раніше.

  • Було багато нарікань на приміщення для реєстрації шлюбів в Офісі щастя, - каже Людмила Гетьман. – І про те, що немає під’їзду, і що в житловому будинку. Тому ми з міським головою дійшли до спільної думки, що у «Березолі» все це вдасться організувати. Тут і під’їзд для авто є, і в осінню та зимову пору чи за умови поганої погоди молодятам не доведеться чекати на дворі. На мою думку, у новому приміщенні все продумало – і умови набагато кращі.

Щойно опублікували фото нового РАЦСу – соцмережі вибухнули. Одні хвалили за крутий, сучасний дизайн, інші піджартовували, мовляв, чорні стіни – дуже вигідно. Зранку молодят одружують, а ввечері можна здавати в оренду для ритуальних послуг.  Насправді кольорова гамма набагато світліша, аніж вийшло на фото, запевняє і Людмила Гетьман, і Олег Слободянюк, директор ПК «Березіль». Проте, до офіційного відкриття, ми не можемо сказати, чи це так – до нового РАЦСу поки що нікого не пускають.

Такий вигляд мало приміщення Офісу щастя

Новий Палац урочистих подій розташований в холі 2 поверху, розповів директор ПК «Березіль» Олег Слободянюк. Вхід до балкона глядацької зали не перекривали. А Палац урочистих подій не має глухої стіни – він відокремлений візуально.

  • Юстиція знайшла дизайнера, він вже приніс готовий проєкт, тому як і хто його затверджував – не готовий сказати, - каже Олег Слободянюк. - Він підбирав все, у тому числі і кольори. Єдине, до чого я долучився – крісла поставили більш якісні. І доставили систему золотої огорожі. Усі кольори, освітлення, арка, вазони – усе було в проєкті Олександра, його прізвища я не знаю.

Усе облаштовували місяць-півтора. За цей час також відремонтували основні сходи, які ведуть до ПК «Березіль».

Молодят одружуватимуть у четвер та суботу. Раніше, коли РАЦС тимчасово працював у цьому ж фоє, за день одружували, бувало, і 46 пар.

  • Будемо розводити в часі одруження і заходи, які проходитимуть в головному залі ПК «Березіль», - каже Олег Слободянюк. – Чи старатимемось не проводити заходи в четвер та суботу.

Скільки коштів витратили на новий РАЦС – у міськраді мовчать. Пообіцяли повідомити під час відкриття. Проте запевнили – оплатив все інвестор. З міської казни на новий РАЦС не пішло ані копійки.

Нагадаємо, Тернопільський РАЦС впродовж 55 років РАЦС функціонував в приміщенні на Майдані Волі. В 2018 році РАЦС переїхав у "Березіль" через непомірно високу орендну плату, яку управлінню юстиції виставив власник приміщення "Ощадбанк". Потім установу перенесли в "Офіс щастя" на вул. Дружби. Ще йшлося про перенесення РАЦСу в приміщення Держтелерадіокомпанії, що на бульварі Шевченка, але згоди щодо цього не дійшли. Також цього року тернополянка запропонувала облаштувати РАЦС в колишньому приміщенні Головпошти. Воно розташоване на вул. Чорновола.

Офіс щастя, нагадаємо, закриють. Юстиція розірвала договір оренди. Як жилось мешканцям будинку, де працював офіс щастя – читайте "Гірко" і весільні музики – так живуть люди над Офісом щастя. Тернополянка придумала, куди переїхати РАЦСу
Ми пошукали фото РАЦСів у сусідніх з нами обласних центрах.

Довідка

Скільки коштує одружитись у Тернополі

Сама державна реєстрація є безкоштовною. При подачі заяви сплачується держмито 85 коп., а складання заяви в Державному реєстрі - 45 грн. Для тих, хто хоче урочисту реєстрацію в «Березолі» - пропонують Європейський обряд і обійдеться він у 500 грн. Про це повідомила Ірина Масло, начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Тернопільській області управління державної реєстрації Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ).  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Богдан Богданович

    Абгрейд стояла
  • Val Val

    Усі одруження відбуватимуться від 3 жовтня саме у «Березолі»

    Березолі?????? Що за перекручування слів?

    Елена Процив reply Val Val

    Перекручування??? Згадайте (чи вивчіть), будь ласка, правила відмінювання іменників в українській мові. https://slovnyk.ua/index.php?swrd=%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B7%D1%96%D0%BB%D1%8C

    Ірина Белякова reply Елена Процив

    А навіщо про відмінювання згадувати? Простіше ж коментар накатати)))

    Оксана Вагіна reply Val Val

    Тобі не похуй, єблан!
  • Юрій Анісіфоров

    Ок, інвестор, а за що він зробив такий "відкат", що це за такий добрий меценат?
  • Наталія Урбанська

    То часом не Дім Печалі? Тут не долі поєднувати, а відспівувати потрібно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up