У поліції Тернополя показали, чому небезпечними можуть бути сумки, подарунки і навіть іграшки

У поліції Тернополя показали, чому небезпечними можуть бути сумки, подарунки і навіть іграшки

Поліцейські застерігають краян, як поводитися з підозрілими предметами. Більше - у відео.

Дві надзвичайні події, трапилися на території Тернопільщини протягом серпня-вересня. Через саморобні вибухові пристрої постраждали люди, в обох випадках небезпечний пакунок вибухав у руках потерпілих. Аби вберегтися від від подібної небезпеки, необхідно добре знати основні правила поведінки, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Замасковані вибухові пристрої можна виявити будь-де: в транспорті, біля будинку чи квартири, на авто. Про характерні ознаки, які вказують на можливу наявність вибухового пристрою та викликають необхідність максимального підвищення уваги розповідає Ігор Васьків, начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Тернопільській області. 

Відео дня

Читайте також Переполох через сумку: у технічному університеті студентів евакуювали через імовірну вибухівку

- Часто вибухівку маскують під сумки, дитячі іграшки, подарунки у яскравій обгортці – розповідає поліцейський. - До таких пакунків додають ще записки з текстом «Відкрий мене», «Особисто в руки», тощо.

Однак якраз брати до рук такі пакунки особливо небезпечно, адже зовнішній вигляд саморобного вибухового пристрою, часто, приховує його справжнє призначення. У разі знаходження підозрілого предмету, категорично заборонено наближатися до нього, брати в руки,  вдаряти по ньому. Також важливо не користуватися поруч з предметом засобами радіозв'язку, мобільними телефонами та іншими приладами що передають радіосигнали, не палити.

Необхідно відійти на безпечну відстань та терміново повідомити про знахідку працівникам поліції та служби надзвичайних ситуацій. Обов'язково дочекайтеся в безпечному місці прибуття  спеціальних служб та передайте їм наявну інформацію стосовно предмету.

Пам’ятайте: знешкодити вибухонебезпечний пристрій або ж локалізувати вибух можуть тільки спеціально підготовлені фахівці вибухотехнічного відділу Нацполіції краю.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Оксана

    Просто менше треба красти

    Mike Nazaroff reply Оксана

    Золоті слова
  • Законослухняний громадянин

    Ще б годиник з таймером примотали ! Дибіли!
  • Законослухняний громадянин

    Ігор Ярославович, сідай два!
  • Законослухняний громадянин

    Мене просто бісить, це і червоним скотчем пообмотували! Ви дибіли?! Так ніхто не буде робити!! Ідіоти Вашу мать!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up