Партнер рубрики Події

У Скалаті створили мурал Єдності

У Скалаті створили мурал Єдності

Мурал Єдності створили у Скалаті. Він прикрашає Будинок культури, де облаштували прихисток для переселенців.

Мурал Єдності — це робота двох художниць і місцевих дітей, багато з яких знайшли прихисток у Скалаті через повномасштабне вторгнення.

Про це повідомили в благодійному фонді «Рокада».

Відео дня

«Арт-робота розміром 6 на 7 метрів прикрашає Будинок культури у Скалатській територіальній громаді, голова якої ініціював створення прихистку для вимушених переселенців. У ньому безкоштовно мешкають близько сотні жінок та дітей», — розповів координатор Благодійного фонду «Рокада»-Тернопіль Нестор Тернопільський.

Сам мурал протягом тижня створювали художниці Катерина Рудакова та Дарія Прохорчук, що кількома місяцями раніше, за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні проходили міжнародне стажування у Софії, в Болгарії.

Художниці відповідали за так звану «дорослу» частину композиції, що зображає батьків, які огортають руками своє дитя — оберігаючи його від негараздів світу.

«Молодшу» частину муралу створювали діти, зокрема і внутрішньо переміщених осіб. Вони зобразили велетенське серце, кожен куточок якого символізує щасливе життя: «любов», «сім’ю», «природу», «тварин», «птахів» — усі ті поняття, що асоціюються у дітей із щастям.

Тож скалатчан і гостей місцта запрошують відвідати Мурал Єдності, що на проспекті Тараса Шевченка, 5 та надихнутися його творчою атмосферою щастя.

Довідка
Проєкт реалізується за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що у Чорткові до Дня Конституції презентували колоритний мурал, який прикрашає стіну міської публічної бібліотеки. Серед авторів великого 3D-малюнку є творче подружжя Ольги та Якова Біленків з Києва.

 

Читайте також:

Є нові, а деякі – вже історія: як виглядають мурали у Тернополі

Створений під звуки сирен. Історія муралу в Чорткові, над яким працювали переселенці (ВІДЕО)

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up