Партнер рубрики Події

У скільки обійдеться нічний «п’яний концерт» під вікнами

У скільки обійдеться нічний «п’яний концерт» під вікнами
  • Мешканці Київської потерпають від застілля під вікнами, яке відбувається мало не щоночі.
  • Як боротись з ними – радять користувачі соцмереж.
  • Патрульні пояснили, що дії тих, хто святкує, підпадають під статті адмінкодексу. Яка відповідальність – читайте у статті

Мешканцям дев’ятиповерхівки, що на вул. Київська, 14, не дають спокою і можливості відпочити вночі регулярні «гуляння» під вікнами.

  • 2.30 ночі, а я ше не спала. У нас в дворі, про який я, до речі, не вперше пишу, хтось гуляє день народження, - написала на власній сторінці тернополянка Любов Вовк. - Відпочивають «по дорослому». З музикою "Даліна чудная даліна", з туалетом в кущах, з перепрошуванням на мої прохання втихомиритись. У них день народження, розумієте? І байдуже на всіх!

Мати двох дітей розповіла, що о 1:30 з вікна просила «відпочивальників» бути тихіше. Музику вони виключили. На 5 хвилин. О 1:50 жінка викликала поліцію. О 2:00 патруль тихенько заїхав, з ліхтариками до відпочивальників підійшов, поцікавився, чи знають вони, до котрої години можна шуміти. Всі чемно викрикували "До 11-ї!".

Поліція поїхала. Свято - продовжилось

  • Один з них саме повертався «із кущів», - розповіла пані Любов. - Не бачив поліції і кричить до своїх: "А шо то ви, пацани, підірвалися?". Побачив поліцейських і матюкнувся. Всі разом потім чемно клялися, що вони, коли їх попросили бути тихіше, так і сиділи – тихенько.

Поліція поїхала, а свято у дворі продовжилося. Разом з гучними співами.

Відео дня
  • У мене теж є день народження, і теж люблю святкувати голосно. Але ж не в дворі,  і не в 2 ночі, і не в будній день, - обурюється тернополянка. – Чого ж вони такі егоїсти, яким наплювати на понад дві сотні мешканців?

До речі, подібний пост тернополянка пише не вперше. І поліцію викликають в шумний двір не вперше. Минулий пост про це був у квітні 2018 р. Тоді ж у коментарях тернополяни радили, що робити і зі столиком у дворі, і з відпочивальниками.

  • На жаль, управи на те немає, - розповів свою історію рік тому тернополянин Ігор Котляр. - Подібна проблема була і на Корольова. То на моє звернення поліція відповіла: "Ви, як голова правління, маєте право організувати із мешканців групи для патрулювання власної прибудинкової території". Я спочатку думав, що це вони так жартують, але виявилось – ні. До дільничого можна не іти. Ми в ОСББ, вирішили - після того, як підрихтуємо будинок, встановимо камери, і будемо дивитися кіно із поліцією, а от тоді вони вже не відвертяться.

Викликати поліцію та прибрати столик

Tetyana Verbytska дивується, що двір на 7 (!) під‘їздів, безумовно, компанія заважає не лише їй, але бореться з нею одна жінка.

  • У вас там немає на 7 під‘їздів пару мужиків, щоби порядок навели? – цікавиться пані Тетяна. - Я розумію, що ти не про це питала, але через тотальну байдужість наших людей таке триває і буде тривати... Пригадую, якось ввечері з малою їхала додому на таксі. При в‘їзді у двір нас зупинила п‘яна компанія і почала чіплятися до таксиста. Кажу: викликайте поліцію! Таксист же мовчки об‘їхав двір з іншого боку, висадив нас коло під‘їзду, паралельно викликаючи... інших таксистів. Більше тієї компанії я в дворі не бачила. Сумно, але такий метод виявився більш дієвим…

Обгородіть своє майно, освітіть територію, радить Святослав Журовський. В чому проблема? А Алексей Пантелеев порадив організувати парковку замість столика. Про те, зо забрати столик – це мало не єдиний вихід, написала і Олеся Чванкіна.

  • Може хлопці з МНК змогли допомогти? – пропонує Ірина Яремчук. - Просто кілька разів навідатися і пояснити громадянам, що то не місце для нічних посиденьок?

На Руській, 16 прохідний двір і на першому поверсі здаються кімнати подобово. Тому оргії час від часу мають місце в центрі двору, пише Леся Долішна. І пояснила: викликала поліцію кілька разів. Інші засоби недієві.

Що порушили відпочивальники і яка відповідальність за таке

Шуміти в громадських місцях та житлових зонах, тим паче вживати алкогольні напої в громадських місцях, - заборонено, запевнила речник управління патрульної поліції в області Катерина Басалига. І зазначила, що дії «відпочивальників» підпадають одразу під кілька статтей Кодексу про адмінправопорушення.  

- Відповідно до ст. 178 КУпАП, за розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулицях, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту та в інших заборонених законом місцях, або поява в громадських місцях у п’яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, карається штрафом від 17 до 136 грн, громадськими та виправними роботами чи  адміністративним арештом, - запевнила Катерина Басалига.

Нецензурна лайка в громадських місцях та інші дії, що порушують порядок і спокій громадян, тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб. Про це йдеться у стаття 173 КУпАП Дрібне хуліганство.

Захист населення від шуму та додержання тиші у громадських місцях регламентує стаття  

182 КУпАП.

  • Таке діяння тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від п’яти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і накладення штрафу на посадових осіб та громадян — суб’єктів господарської діяльності — від п’ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, - пояснила Катерина Басалига.

Якщо вже протягом року вас карали за цією статтею, заплатите ще один штраф – від п’ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією предметів порушення тиші або без такої.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Чекайте ще випускний буде то будуть вам в 3.00 ночі  "Червону руту "співати одну фразу разів так 50 .

    Сергій reply Анонім

    Випускний раз на рік, а день народження чи іменини, чи щебудь яка нагода побухати в дворі є кожен день. Просто поліція смала б виконувати свої обов'язки, доставити порушників у відділок для встановлення особи, освідчити на предмет тверезості і скласти відповідні протоколи
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up