У ставку на Теребовлянщині втопилися двоє дітей: жоден з хлопців не вмів плавати

У ставку на Теребовлянщині втопилися двоє дітей: жоден з хлопців не вмів плавати

Загиблим 14 та 17 років, обоє – жителі села Йосипівка Тернопільського району. 

25 червня близько восьмої години вечора до чергової частини Теребовлянського відділу поліції надійшло повідомлення, що в селі Дворіччя у ставку втопилося двоє дітей. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

З’ясували, хлопці відпочивали на ставку в компанії ще двох неповнолітніх односельців: 17-річної дівчини та 13-річного хлопця.  До водойми в сусідньому селі приїхали на велосипедах. Жоден з них не вмів плавати.

Зі слів товаришів, обоє хлопців стали спускатися по плитах, якими укріплено берег. Де була суха поверхня, їм вдавалося втримувати рівновагу, а далі посковзнулися і опинилися у ставку. Оскільки ніхто не вмів плавати, хлопці не змогли самостійно вибратися з  води, а 17-річна дівчина та 13-річний школяр, що залишилися на березі, не мали змоги допомогти їм врятуватися.

Відео дня

На момент приїзду поліцейських рятувальники вже витягнули тіла дітей з води.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано частиною 1 статті 115 ККУ  з поміткою «нещасний випадок».

Поліцейські нагадують про правила безпеки на воді:

плавайте тільки в спеціально відведених і обладнаних для цього місцях, що відповідають вимогам безпеки;

неповнолітні повинні перебувати під постійним наглядом дорослих: не дозволяйте дітям купатися самостійно, без нагляду;

безпечніше відпочивати на воді у світлий час доби, плавати в спокійну безвітряну погоду;

вкрай небезпечно стрибати в місцях, де невідомі глибина та стан дна;

не залазьте на технічні споруди, попереджувальні знаки та буї;

не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;

пам’ятайте, що організовувати у воді ігри, пов'язані з пірнанням, захватами та підтопленням дуже небезпечно;

не подавайте обманні сигнали тривоги заради жарту;

не використовуйте для плавання автомобільні камери, плоти, лежаки, дошки;

у воді потрібно перебувати не більше 10-15 хвилин.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • Oksana Repiy

    😢
  • Маринка Ткачук

    Нехай Господь утішить батьків,і якщо писати чия вина то краще взагалі нічого не писати,ми 40  днів назад теж втратили братика а батьки сина,аварія , спочатку теж таке нерозумне писали,нащо батьки купляли мотоцикл, хайби не летаві т.д,поки братик перебував у реалізації ніхто не розбирався що трапилось а вже коли ми похоронили дитину стало відомо що його кращий друг підрізав,пихнув з мотоцикла і втік з місця події, тому ШАНОВНІ ПЛІТКАРІ,батькам зараз і так тяжко, навіщо ви робите ще тяжче?
  • Светлана Синякова

    Страшна трагедія, але батьки відповідають за дітей(((
  • Анонім

    За вибір ЗЕ(батьків) страждають невинні діти !

    Тарас Петрук reply Анонім

    звідки ви такі кончєні вилазите!? Гнида тупа.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up