Партнер рубрики Події

У суботу в Тернополі буде сільськогосподарський ярмарок

У суботу в Тернополі буде сільськогосподарський ярмарок

3-го вересня ярмарок відбудеться на двох локаціях.

Цієї суботи, 3 вересня, ярмарки у Тернополі працюватимуть за адресами:

  • вул. Лесі Українки, 39;
  • на перетині вулиць Миру-Дружби.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

У міській раді зазначають, що там жителі та гості громади можуть придбати сільськогосподарську продукцію, товари підприємств харчової та переробної промисловості за нижчими цінами.

Відео дня

Закликають підтримати ініціативу

У міській раді закликають громадян підтримати цю ініціативу та долучитися до ярмарків сільськогосподарські підприємства та фермерські господарства.

— Наше головне завдання у цей важкий для країни час — забезпечити продуктами харчування наших воїнів, жителів громади і вимушено переселених громадян, — йдеться у повідомленні.

Зі слів речниці міської ради Мар’яни Зварич, влада не лише надала дозвіл на проведення таких заходів, а й постійно контролює процес проведення. 

Хто контролює якість

– Міська рада надає дозвіл на проведення сільськогосподарських ярмарків. Традиційно працюють суботу. Вони є на постійному контролі спільної робочої групи. Саме представники муніципального інспектора, Держпродспоживслужби, відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів міської ради та працівниками Тернопільського районного управління Національна поліція України в Тернопільській області перевіряють, чи дотримуються продавці вимог, прописаних у рішенні виконавчого комітету, – розповідає вона.

Про те у коментарях наші читачі зазначають, що норм торгівлі дотримуються не всі.

irina zhizhina написала 31 серпня 2022 р: «Ніколи не бачила, щоб продукти тваринного походження на вулиці Лесі Українки, 3з зберігалися в холодильнику. Муніципальна поліція пройшла по ярмарку, продукція так і залишалась під сонцем, ніякого зауваження ніхто з них не робив».

Нагадаємо, раніше ми писали, що дозволено продавати на ярмарках, чи проводять контроль якості, які є вимоги до продавців, які привозять свою продукцію на ярмарки та куди звертатися у випадку отруєння.

Довідка

У Тернополі з 12 березня проводять сільськогосподарські ярмарки. Раніше локацій для торгівлі було три — ще й біля «ТРЦ Подоляни».

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up