У Тернопіль привезуть унікальну реліквію

У Тернопіль привезуть  унікальну реліквію

У березні до тернопільського Архикатедрального Собору Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ привезуть частину однієї з найбільших Святих Реліквій християнства - Тернового Вінка Ісуса Христа. 

 

Рада монахів абатства Святого Петра в Солем, що поблизу Парижа, відгукнувшись на прохання архиєпископа і митрополита Тернопільського-Зборівського Василія Семенюка, погодилася дати цю святиню для почитання та вшанування у нашому місті, зважаючи на потребу миру та єдності в Україні.

Терновий вінок Ісуса Христа зберігається в Соборі Паризької Богоматері і вперше за сто років покине територію абатства та здійснить паломництво в Україну, а зокрема, у Тернопіль та Марійський духовний центр Зарваниця. Знаковим є те, що прибуде реліквія саме у період Великого посту.

Відео дня

«Тернопіль – це місто, яке  достойне приймати такі великі святі реліквії, особливі ті, що мали вплив на розвиток людства. Місто вже має досвід у прийнятті та молитовному почитанні таких великих святинь,- зазначає міський голова Сергій Надал. - Дуже символічно, що перебування реліквії у Тернополі випадає на час Великого посту, коли є можливість нам усім переосмислити по – особливому ті великі страждання і муки, які взяв на себе Ісус Христос».

 

З 26 до 28 березня реліквія перебуватиме у Соборі Зарваницької Матері Божої,  а уже з 28 березня до 2 квітня схилити голову перед Терновим вінком Ісуса Христа можна буде у тернопільському Архикатедральному Соборі Непорочного зачаття.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, що у тернопільському храмі замироточила ікона. 

Маслянисті крапельки на настінному зображенні ікони Покров Пресвятої Богородиці помітили у середу, 5 лютого у храмі ікони Божої Матері "Скоропослушниці". Священники кажуть, що це Божественна благодать. Прихожани їдуть сюди звідусіль, щоб помолитися, миропомазатися в надії на спасіння.

- Роса благодаті Божої є не тільки на іконі, а і на рушникові, - розповідає настоятель храму отець Володимир. – Послушниця побачила на літургії цей Божий знак та повідомила нам. Я прийшов глянути – справді ікона мироточить. Уся ікона суха, на місці, де є зображення, - роса. Ці крапельки не стікають, якби то було лампадне масло, то би вже давно стекло донизу. Зі сльозами радості, трепету, розчулення віряни.

Господь добромилостивий до нас, ми не повинні про це забувати. Ікона, яка миро точить, не є дуже давньою, розповідає отець. Тим не менш, до неї поклоняються люди, які просять у Бога щасливого подружнього життя, покровительства над родиною. Тут також просять духовного зцілення, аби Пресвята Богородиця допомогла позбутися заздрості, злості, жадібності тощо.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Nazarii Budz

    почалась передвиборча кампанія Надала по затуманенню розуму пересічних

    Лена Фасольник reply Nazarii Budz

    Nazarii Budz Молодець
    .
  • Оксана Хома

    Люди, як завжди, плутають святе з грішним. При чім тут коронавірус? Від нього немає захисту у всьому світі і робити, хоч і тимчасове перебування невідомо чи хворих людей в лічебниці, ба навіть не в інф. лікарні, непереобладнаній для таких заходів дуже небезпечно.
  • Анна Броніцька

    Хліба і видовищ....
  • Дішкович Діоген

    я шось сумніваюсь, але то моє діло
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up