У тернопільських нацгвардійців - свято

У тернопільських нацгвардійців - свято

Сьогодні у військовій частині 3002 Національної гвардії України в Тернополі свято – 78-та річниця з дня створення батальйону. Багатьох солдатів за хорошу службу відзначили почесними грамотами, подяками з грошовими винагородами, подарунками.

Серед нагороджених - офіцер психолог другого стрілецького батальйону військової частини 3002 Іван Кошеля.

- Служу я тут всього півтора роки, - каже гвардієць. - Вибрав цей шлях, тому що захищати державу - це є дуже почесно. З самого дитинства про це мріяв і по наміченій дорозі йшов і йду. Сьогоднішній день це є, скажемо так, величний день, тому що в цей день створили нашу частину. Вона на даний час виконує різноманітні завдання: це охорона підсудних і екстрадиція потім, охорона громадського порядку в таких містах як Львів, Ужгород, Тернопіль і Рівне, а також виконання завдань в зоні АТО.

Відео дня

Старший дресирувальник кінологічної групи Володимир Корабельський крім грамоти за службу отримав і нове звання – старший солдат. Хлопець родом із Дніпровської області, з міста Кам’янське:

 - У нашому кінологічному підрозділі до 10 собак, – розповідає солдат. - Це німецькі вівчарки. Ми займаємося як конвоюванням підсудніх, так і охороною громадського порядку. Також кінологічна група виїжджає в зону проведення АТО, виконує там службові завдання. Чотири місяці я навчався в навчальному центрі Національної гвардії в Золочеві на фахівця кінологічної групи. За кожним кінологом закріплена своя собака. Є гордість, що я служу в такій частині.

Мама одного із військовослужбовців Галина Фесун прийшла з онуком привітати сина Олексія Гаврилюка зі святом:

- Я горджуся ним, – каже жінка. - Що він служить, що він захищає наш спокій, захищає Україну, захищає мир і хай згине та війна, хай вона вмре, щоб її ніде не було, ніде щоб її не було… Це дуже страшно, як вбивають дітей, як гинуть діти, чоловіки, батьки як гинуть.

Як розповів командир другого стрілецького батальйону другої галицької бригади військової частини 3002 підполковник Дмитро Гуртовський, всі завдання, які ставлять перед бригадою, виконуються практично на «відмінно» - це конвоювання, охорона підсудних, охорона громадського порядку в Тернополі. Особовий склад на протязі року уже безперервно змінюючи один одного, виконує завдання в зоні АТО. Зауважень до служби бійців немає, поставлені завдання виконують. Штат розширюється.

На сьогоднійшній день в частині служить 184 чоловіки. На даний час 19 військовослужбовців знаходяться в зоні АТО. Щоденно бійці залучаються до охорони містечка, і до охорони громадського порядку в Тернополі.

Стажер Тетяна Балагуда, 068-62-15-443 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up