У тернопільських школах – спалах кору

У тернопільських школах – спалах кору
  • Заклади на карантин не закривали, проте спілкування з дітьми, які були в контакті з хворими, обмежили.
  • Після контакту з тими, хто захворів, можна вакцинуватись протягом 72 годин. Це допоможе уникнути недуги чи перенести її в легшій формі.

 

- Чи правда, що 24 школа закрита на карантин через кір? – таке повідомлення з’явилось в одній з тернопільських груп у "Фейсбук".

У коментарях до посту батьки школярів спростовують, що школу закрили на карантин, проте підтвердили, що випадки захворювання учнів 24-ої школи на кір є. Та додають, що закрили нібито окремі класи.

«Школа не закрита. Ми там вчимось. Але епідситуація серйозна», - пише Зоряна Багрій.

Відео дня

Підтвердила інформацію про учнів 24-ої школи, які захворіли на кір, і мама 4-класниці.

- В класі моєї дитини дітки похворіли, проте чим саме – поки невідомо, скаржаться на нежить і високу температуру, - розповіла «20 хвилин» пані Олена. – Вчитель оголосила, що карантин у класі до 1 листопада. Тобто, до кінця цього тижня батьки самостійно вирішують, чи пускати дітей до школи.

Мама відправила Тетянку до школи. Каже, дитина щеплена від кору. Окрім того, навіть якщо і підтвердиться, що в однокласників кір, дитина з ними довго була в контакті. Тому сидіння вдома навряд чи чимось допоможе.

Школи, де спалахи кору, не закривали

Директор школи №24 Ігор Каразія теж підтвердив, що серед учнів їхнього закладу кілька захворіли на кір. Загалом з 1 700 учнів в школі 23 жовтня відсутні 63 школяра. Проте школу на карантин не закривали, лише учням, які перебували у тісному контакті з хворими дітьми, обмежили спілкування з іншими.

- До школи вони ходять, проте максимально проводять час у класі, таким був мій наказ від 22 жовтня, - каже Ігор Каразія. – Лабораторний центр повідомив нам про трьох учнів хворих на кір. Школа працює в звичному режимі. Медпрацівники провели бесіду з класними керівниками про кір, профілактику і необхідність щеплень. Ми дізнавались – по місту теж є випадки захворювання в інших школах.

Четверо діток перехворіли на кір і в школі-ліцеї №6, повідомляють у лабораторному центрі. Директор закладу Олександр Остапчук підтвердив інформацію щодо трьох.

- Було у нас три випадки кору, - каже Олександр Остапчук. - Слава Богу, діти були щеплені, тому перенесли все в легкій формі. Зараз вже вийшли на навчання. Ми працюємо за триместрами, кір попав саме на канікули. Дітей у школі не було, контакт мінімальний. Тому додаткових заходів застосовувати не довелось.

Кір виявили у 9 закладах  

П’ятеро учнів захворіли на кір у 24 школі. У 6-тій – четверо. Одиночні випадки зареєстрували у школах №№ 5, 9, 29, 13 і початковій економічній. Кір виявили ще у сімох  учнів училища сфери послуг та туризму. І один випадок – у дошкільняти. Про це повідомила  Марія Павельєва, завідувач відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Державної установи Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України.  

- Треба проводити вакцинацію, ми не знаємо імунного статусу дітей, які захворіли, - каже Марія Павельєва. – Це єдиний захист. Якщо йдеться про колективи – важко обмежити спілкування дітей між собою. А кір, нагадуємо, це інфекція, яка передається повітряно-крапельним шляхом.

Щепитись можна і зараз. Причому не лише дітям, а й дорослим. Вакцина від кору є, запевнила пані Марія.

- За епідпоказами ті, що перебували в контакті з хворими, можуть щепитись протягом 72 годин, - каже Марія Павельєва. – Це стосується і дорослих, і дітей. Зараз, виходячи з епідситуації і з метою недопущення поширення інфекції, вакцинуємо усіх. І бажано це зробити своєчасно.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Діонісій

    медична реформа в дії!

    Петро Білецький reply Діонісій

    Ти папугай ??  Повторюєш все за зомбоящиком
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up