Партнер рубрики Події

У тернопільській лікарні №2 відкрили перинатальний центр

У тернопільській лікарні №2 відкрили перинатальний центр

Тепер у центрі зможуть надавати допомогу новонародженим діткам вагою від 1500 г, починаючи з терміну 32 тижні. Для роботи центру придбали обладнання на суму 3 млн грн. 

 

Нове обладнання встановили у палаті інтенсивної терапії, яка діє у складі перинатального центру другого рівня в Тернопільській комунальній міській лікарні №2.

- Ця палата у нас вже працювала довший час, але зараз ми зробили ремонт, встановили нове обладнання, - розповідає завідувач відділення неонатального догляду та лікування новонароджених Наталія Бадюк. - У нас перебуватимуть діти, які народились на терміні від 32 тижнів і вагою від 1,5 кг. Вони можуть у нас перебувати три, пʼять, сім днів - залежно від патології.  

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Previous Next

У палату придбали кювез із рентген-непроникною плівкою. Дитині у цьому кювезі можна буде абсолютно безпечно робити рентген. 

- Також є апарат для діток, які народжуються недоношеними на терміні 32-34 тижні, їм потрібно забезпечити достатній дихальний обʼєм, - продовжує пані Бадюк. - У цьому обладнанні повітря подається під підвищеним тиском і покращується забезпечення дихання.


Після того, як стан таких дітей стабілізують, їх переводять на самостійне дихання. А якщо стан погіршується, то - на апарат штучного дихання. 

- Апарат штучного дихання у нас також є, - продовжує лікар. - Також є відкрита реанімаційна система з фототерапією. За ці ж кошти ми придбали кардіомонітор та інфузомат. 

З виділених коштів у лікарню придбали також два нових ліжка-трансформери для прийняття пологів.

- Зручність їх у тому, що вони регулюються і по висоті, і по нахилу спинки, і по пристосуванні для зручності жінки під час пологів, - пояснює заступник головного лікаря з дитинства та пологової допомоги Ольга Сидорчук. - Породілля у такому ліжку почувається значно комфортніше.

Previous Next

Ці ліжка уже випробували і, як кажуть лікрі, жінки задоволені ними. Загалом у 2-й лікарні є 10 індивідуальних пологових залів. Нових ліжок англійського виробництва наразі є лише два, але медики кажуть, що було б добре замінити й решту ліжок. Вартість одного - більше 3 000 грн. 
До речі, чутки про закриття жіночої консультації на вул. Замковій спростувала заступник головного лікаря з дитинства та пологової допомоги Ольга Сидорчук.

- У складі другої міської лікарні є дві жіночі консультації, - пояснює пані Ольга. - Одна розміщена на вулиці Замковій. Туди зручніше звертатись жінкам, які живуть в “Центрі” чи на “Дружбі”. Але це теж наша жіноча консультація. Її не закривають і вона працює в такому ж режимі, як і раніше.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up