Партнер рубрики Події

У Тернопільській психоневрологічній лікарні відкрили оновлене інсультне відділення (ФОТО. ВІДЕО)

У Тернопільській психоневрологічній лікарні відкрили оновлене інсультне відділення (ФОТО. ВІДЕО)

В інсультному відділенні Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні провели повну реконструкцію. Саме тут пацієнти з гострим порушенням мозкового кровообігу матимуть змогу отримати висококваліфіковану допомогу

Близько 60% пацієнтів цієї лікарні — тернополяни, повідомляє пресслужба міської ради. 

Під час реконструкції приміщення діючого інсультного відділення було повністю оновлене та обладнане за сучасними світовими стандартами – відтепер тут влаштований безбар’єрний простір для пацієнтів з обмеженими можливостями (постінстультні стани), палати облаштовані інклюзивними санвузлами з душовими кабінами, сучасними розсувними дверима.

Відео дня

Для лікування пацієнтів у відділенні розгорнуто 22 ліжка, оснащених електричними механізмами, біля кожного з яких влаштовані консолі з під’єднаними монітором для спостереження за станом хворого, киснем та усією необхідною апаратурою.

Також на базі психоневрологічної лікарні після реконструкції відкрили оновлене відділення нейрореабілітації та два нових відділення: четверте неврологічне відділення і відділення невідкладної допомоги Emergency.

Серцево-судинні захворювання займають перше місце серед захворювань в Україні, тому важливо, щоб пацієнти мали можливість отримати кваліфіковану і високоякісну медичну допомогу.

— В інсультному відділенні максимально комфортні умови. Найголовніше мета — створити безбар’єрний простір для людей, які перенесли інсульт. Усі палати із інклюзивними санвузлами, душовими кабінами. Біля кожного ліжка влаштовані консолі, до яких під’єднані монітор, кисень, уся необхідна апаратура. Після 5-7 днів пацієнта з інсультного відділення переводять у відділення нейрореабілітації, де з ним працює уся мультидисциплінарна бригада. В цьому відділенні є зала фізичної терапії, кабінет ерготерапії, — розповідає заступниця генерального директора Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні Надія Фарійон.

«Сьогодні близько 60% пацієнтів цієї лікарні – це тернополяни, тому для нас важливо, щоб медичні послуги тут надавалися якісно та професійно. І мені дуже приємно бачити сьогодні такі хороші умови для лікування пацієнтів, - наголосив Сергій Надал. – Щороку понад 250 млн гривень з бюджету громади направляється в бюджет обласної ради, тож тішить, що ці кошти мають можливість отримати раціональне використання. Сьогодні клінічна психоневрологічна лікарня може бути прикладом для інших закладів охорони здоров'я не лише у Тернополі, але й в межах всієї України. Адже тут створені належні умови як для комфортного перебування і лікування пацієнтів, так й для роботи медичного персоналу».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Katya Orlova

    Жахливе ставлення до людей в інсультному відділенні даної лікарні !!!! Жахливе!!!
    відвідувачів не пускають, підозрюю аби не бачили що там відбувається. Паралізованій людині передачу санітари поставили в тумбу, ніхто не допоміг переодягнутися, не переодягають лежачих, ставлення геть не людське.
    Щиро співчуваю тим, хто там і хто туди потрапить

    Таня Юрчак reply Katya Orlova

    Katya Orlova  Щиро дякую .

    Katya Orlova reply Katya Orlova

    Таня Юрчак мені шкода(
    Здоров’я вашій родині

    Таня Юрчак reply Katya Orlova

    Katya Orlova  повністю згідна з тим що ви написали, зтикаюся в даний час з тією ситуацією .
  • Валєра Правдоруб

    Це ж  логічно
  • Yuriy Kupeev

    Друзі, найближчим часом різномасті шахраї і офіційна влада почнуть закликати вас змінити літню шину на зимову. Жадібні виробники шин, псевдоінженери, продажні журналісти і блогери з усіх щілин будуть вмовляти вас заплатити космічні гроші за абсолютно непотрібний і навіть небезпечний продукт. Не піддавайтеся і не стаєте рабами світового шинного закулісся. Зимова шина-фейк. Ось кілька фактів про які замовчує сучасна наука та виробники.
    В СРСР не було зимової шини, але це не заважало великому народу протистояти пін @ осам аж до самого розвалу СРСР
    Зимові шини придумала фінська компанія Nokian в 1934 році, але до цих пір не поставляють їх на внутрішній ринок. Вас це не бентежить?
    Склад зимових шин невідомий і до кінця не вивчений. Шинна мафія продає нам якусь незрозумілу суміш.
    На зимових шинах розбиваються і гинуть ще більше, ніж на літніх. Зимова шина не дає 100% гарантії від ДТП. Тоді навіщо нас заганяють на шиномонтаж?
    Взимку можна використовувати максимум всесезонку і то тільки після обговорення з вашим особистим шиномонтажником. Одного разу мій дідусь вилетів на жигулі в лоб вантажівці, але завдяки літніх шин не втримався на траєкторії і злетів у кювет. Друга удача - він не був пристебнутий і вилетів через лобове в стіг сіна. У підсумку, у діда ні подряпини! Думайте!
    Ще 70 років тому вони говорили, що достатньо двох зимових шин, позавчора, що потрібно чотири, вчора радили чотири з шипами, а завтра змусять купувати відразу шість шин. Не будьте покірною біомасою!
    Всі мої друзі гонщики використовують взимку виключно річну десятирічну лису шину, і ніхто жодного разу не потрапляв в аварію, а деякі навіть перемагали в престижних змаганнях.
    У мого приятеля є знайомий власник шиномонтажу, він змінює зимові шини клієнтам, але сам їздить виключно на сліках і категорично проти зимових шин.
    Останнім часом розумні люди задають важливе питання: навіщо потрібно було вигадувати зимову шину, якщо можна було відразу змінити клімат?
    У Конституції нічого не написано про обов'язкове використання зимових шин.
    Автор Рауль Чілічава

keyboard_arrow_up