Партнер рубрики Події

У тернопільському дитсадку – веб-камера

У тернопільському дитсадку – веб-камера
“Я знаю, що є камера в нашій групі. За мною весь час дивиться мама. Тому гарно себе поводжу. І стала чемною.”

Веб-камеру встановили у молодшій групі дитсадка №10, що на вул. Паращука, 1. Пристрій постійно знаходиться в он-лайні в Інтернеті.
 Веб-камеру встановили в групі для трирічних діток, розповідають у дитсадку. Тепер батьки постійно можуть стежити за кожним кроком свого малюка. Поки-що у дитсадку безкоштовно користуються веб-камерою. Таке нововведення єдине в нашому місті.
Бачать, чим займаються їх діти
-Ми вирішили встановити камеру, щоб батьки могли побачити, чим займаються їх діти, - говорить завідувач дошкільного закладу Галина Мандзій. - Адже дуже часто батьки нарікають на дитсадки. Говорять, що вихователі несправедливо відносяться до їх діток. А нам немає чого боятися. Я впевнена у роботі своїх вихователів. Запис ведеться цілодобово.
Кожен із батьків має можливість подивитися, що робила його дитина протягом дня, продовжує пані Галина. Коли ж мама не встигла проглянути відео вдень, то вона може це зробити увечері. Адже всі записи відеоспостереження записуються і зберігаються. Їх можна побачити на спеціальній сторінці в Інтернеті. Зараз встановили пароль для батьків на тестовий період. Пізніше кожен з них буде мати індивідуальний пароль. До речі, якщо батьки і бабусі за кордоном, то також без проблем можуть спостерігати за дитиною.
До камери вже звикли
-Ми вже звикли, що за нами ведуть відеоспостереження, - говорить вихователька Оксана Дубчак (35 р.). - Тому поводимо себе природно. Дітям також відомо, що у групі встановлена камера. На неї вже й уваги не звертають. Та це пішло їм на користь. Вони знають, що на них дивляться мами. Тому стали дисциплінованішими, краще почали їсти.
Поки що веб-камера є в одній із груп дитсадка, як експеримент. Перед тим, як встановити камеру, працівники дитсадка зробили презентацію для батьків. Вихователі показали їм один із роликів відеоспостереження.
-Батькам було дуже цікаво переглядати відео, - каже завідувач дитсадка. - Дехто навіть із посмішкою вигукував: “О, це моя дитина!”. Батькам така ідея сподобалася, хоча відразу й не всім. Я думаю, для них це знахідка. Вони тепер знають, що робить їх дитина на заняттях, як себе поводить, який у неї настрій.
Одного разу в дитсадку зник Інтернет. Пані Галина звернулася до провайдера. Той сказав, що сторінка перезавантажена. Тобто дуже багато людей її переглядають.
У кожній групі - веб-камера
-Я знаю, що є камера в нашій групі, - говорить вихованка Анічка. - За мною весь час дивиться мама. Тому гарно себе поводжу. І стала чемною.
Маленький Сашко каже кореспонденту, що став чемнішим, бо за ним тепер постійно дивляться дядьки, тьоті і тато-міліціонер.
Завідувач дитсадка Галина Мандзій дуже вдячна батькам, які матеріально допомогли встановити веб-камеру. Пані Галина планує у майбутньому встановити такі камери у кожній групі.
-Веб-камеру хочемо встановити і на дитячому майданчику, - розповідає завідувач дошкільного закладу. - Це ми також робимо, аби показати, як себе поводять підлітки на майданчику дитсадка. Це біда! Бо вони ведуть себе неадекватно. Невідомо, що курять і п'ють. Окрім того, грубіянять нашим працівникам. Можливо, у такий спосіб батьки побачать своїх дітей і зможуть якось вплинути на ситуацію. Щоб на перших порах нам не доводилося звертатися у правоохоронні органи.

Майя ЮРКЕВИЧ, [email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Tetyana Kosko

    А можна дізнатись, які камери ви вмтановлювали? Бо ми теж хочемо в групу.
  • Галенда Зоряна

    Це одна із розумних інвестицій у садок, оскільки мама буде бачити що робить її дитина, як до неї ставляться, чи нагодували  їжею за яку платимо, чи дають гратися тими іграшками які закупили, як проводяться заняття, чи ваша дитина не плаче і вияснити врешті причину чому з істерикою і сльозами дитина так не хоче туди йти. Це мудре рішення і дай розуму всім завідувачам таке зробити у своєму садочку. Спокійніше мамі і безпечніше дитині, а педагоги будуть звертати увагу і думати перш ніж щось сказати чи зробити.
  • Anonymous

    Дуже гарна стаття, але чому не пишуть всю правду? Чому вихователів у добровільно примусовому порядку заставляють тиснути на батьків, щоб ті здавали гроші на ці камери? На ремонти-здай, на крісла-здай, на бойлер-здай, на столи-здай, на групу-здай і т.д.А тепер-камери:50грн.-установка, по10грн. щомісячно оплата з кожної дитини, не дивлячись скільки твоїх дітей ходить в садік, з кожної!!! Чому нема коштів від держави? Це ж не приватний садік!

    Anonymous reply Anonymous

    А чим допоможе камера на дит майданчику? Це ж прохідний двір! Загородити високою огорожею!!! Омолодити дерева! Відремонтувати ті так звані споруди, зробити порядок!!!Невже завідуюча думає, що встановивши камеру і на дворі, зразу упіймає підлітка, який там, скажімо, смітить? Навіть уночі?Така камера вартує понад 400$!

    Anonymous reply Anonymous

    Цілковита правда! Для того, щоб ловити підлітків, які роблять безлат на майданчику потрібно, щоб біля комп"ютера сиділа людина цілодобово, дивилась що де робиться і одразу викликала міліцію при потребі. А те, що зранку хтось прийде і подивиться в запису, що в ночі робилось на території нічого не змінить. Не треба за рахунок батьків пополізувати свій заклад!!
  • Anonymous

    Молодці , чудова ідея ! Просто супер !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up