Чи потрібне хореографічне відділення у музичному коледжі: думки розділилися

Чи потрібне хореографічне відділення у музичному коледжі: думки розділилися
  • Ідею створення нового відділення у Тернопільському музичному коледжі обговорювали на засіданні однієї із постійних комісії при Тернопільській ОДА. 
  • Проти відкриття висловились представники Тернопільського осередку спілки хореографів України. Вони кажуть, що доречніше розвивати відділення, яке в області працює давно

Питання обговорювали на засіданні постійної комісії з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства Тернопільської обласної ради.

- Зараз питання на стадії вивчення, - каже заступник начальника управління Тернопільської ОДА Світлана Байталюк. - Потрібно провести детальне вивчення питань фінансування нового відділення, готовності матеріально-технічної бази коледжу, наявність спеціальних залів для хореографів, кадрового забезпечення та працевлаштування випускників. Зараз відділ хореографії є в Теребовлянському коледжі культури і мистецтв.

За словами представниці управління, зараз до них надходять різні звернення щодо даної справи. Але до остаточного відкриття коледж має отримати ліцензію від Міністерства освіти.

Відео дня

В області хореографів готує лише Теребовлянський коледж

- Наша основна задача - розвивати навчальний заклад. Відкриття нових спеціальностей іде в ногу з основними потребами на ринку праці, - говорить директор музичного коледжу Лариса Римар. -Зараз в області є лише один заклад, що готує хореографів. Багато вихованців танцювальних студій готові продовжувати спеціалізоване навчання, але в Теребовлю вони їхати не хочуть та переїжджають в інші міста. Зараз рішення вже підтримала комісія з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства Тернопільської обласної ради.

Пані Римар каже, що наразі управління культури не висловило офіційної позиції, але їхній аналіз потреб ринку праці показує потребу у фахівцях цієї спеціальності. 

Директор Теребовлянського коледжу культури та мистецтв Микола Віннічик переконує, що випускники хореографічного відділення із Теребовлі показують чудові результати на Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах та забезпечують попит на хореографів в області на сто відсотків. 

До представників влади із проханням розвивати відділення у Теребовлі, яке вже працює понад 50 років, звернувся Тернопільський обласний осередок Національної спілки хореографів України.

Керівник осередку Ірина Краківська каже, що про відкриття спеціалізації у Тернопільському дізналась вже після засідання комісії ОДА

- Я спілкувалась із багатьма хореографами області і ми вважаємо, що в нашій області це недоречно. Зараз я знаю багато випускників, які шукають роботу, - каже Ірина Краківська . - Окрім того, коледж у Тернополі - музичний. У них немає спеціалістів, які мали би можливість виикладати хореографію на належному рівні. Але найбільше мене здивувало те, що рішення обговорюють на хореографічній спільноті, а я, як керівник осередку, нічого про це не знаю. 

Перед тим, як отримати ліцензію від МОН України, відповідне рішення мають підтримати депутати Тернопільської облради.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up