Партнер рубрики Події

"Ще вчора Сашко був у вишиванці, а сьогодні його немає…": 9-річний школяр помер на руках у батька (оновлено)

"Ще вчора Сашко був у вишиванці, а сьогодні його немає…": 9-річний школяр помер на руках у батька (оновлено)
  • 9-річний школяр із села Застав'є Тернопільського району помер на руках у батька. Така інформація з'явилася на сайті Головного управління нацполіції в області.
  • У школі, де навчався хлопчик, шоковані і діти, і вчителі. Вони не вірять у смерть дитини.

Нещастя трапилось 25 лютого. За інформацією поліції, у лютому школяр перехворів на ГРВІ. В останній день скаржився на головний біль, тому швидше повернувся додому зі школи. Пообідавши, ліг відпочити. Згодом дитина почала втрачати свідомість. Батько намагався привести дитину до тями, паралельно викликавши швидку.

Як розповіли в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, бригада, яка прибула на виклик, намагалася реанімувати неповнолітнього. Але нічого не допомагало.

- Ще до приїзду швидкої тато покликав на допомогу сусідку, яка працює медсестрою в лікарні. Намагалися привести дитину до тями. Але, на жаль, бригада швидкої уже констатувала смерть хлопчика. Він був без ознак життя. Дуже велика втрата, - розповідає заступник директора Ганна Мончак.

Відео дня

У сільський раді села Застав'є Тернопільського району зі слізьми розповідають про школяра. Кажуть, він був сонячною дитиною.

- Дуже гарний хлопчик, вихований, веселий, розумний, добрий. Середущий у родині. І батьки такі хороші. Ми всі шоковані, не можемо оговтатися від тої біди, велике співчуття родині, - каже працівниця.

У Баворівській школі, де навчався учень, у траурі і вчителі, і діти.

- Це – велика трагедія для нас усіх. Усі школярі пережили великий стрес – одна справа, коли хтось хворіє, тоді люди якось інакше сприймають такі звістки. А тут, здорова дитина, ніколи особливо не скаржився на здоров'я, і така раптова смерть, - говорить заступник директора школи Марія Дмитерко. – Саша навчався у третьому класі, його сестричка – у четвертому. Ще в родині є п’ятирічний син.

Пані Марія додає, що ще вчора, 25 лютого у закладі проводили виховний літературний вечір. Хлопчик був вдягнений у вишиванку, усміхався.

- Згодом він поскаржився вчительці, що в нього трохи болить голова, класний керівник передзвонила мамі. З її дозволу із п’ятого уроку відпустили школяра додому. Хлопчик нібито відпочивав. А увечері ми дізналися цю страшну новину. Надзвичайно велика трагедія. Дай Боже родині пережити цю трагедію, - каже педагог.

Причину смерті школяра має встановити судово-медична експертиза. Триває слідство.

 

Редакція "RIA плюс" висловлює щирі співчуття родині. Нехай маленький Ангелик з Богом спочиває! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Виктор

    Провожу мониторинг таких случаев. Западная Украина чаще менингиальные формы  а на юге Украины легочные формы имунитет не вырабатывается после болезни поэтому возврат через 1-2 месяца.
  • Виктор

    Люди не слущайте врачей ни какого кишечного гриппа ни каких орв никаких вирусных инфекций не существует мы столкнулись с банальным пастерелезом в мутированой форме варианты течения болезни кишечная дыхательная формы болеют чаще дети суставная менингиальная взрослые может протекать в виде кожной инфекции.В чем секрет этих бактерий известно 120 штамов. Чума тоже из этого семейства .иерсиния пестис семейство пастерелла.бактерия блокирует расчепление белка чем формирует фон для роста это кишечная форма симптомы энтерит колит редко рези процес протекает в тонком кишечнике.  легочная форма бронхит и кашель который не проходит даже после вродебы выздоровления- это ассоцированая форма с микоплазмозом.Температура 35.7 тоесть занижена в инкубационном периоде ответ имунная система организма не видит возбудителя он камуфлируется по своего подавляя фагоцитоз.Мышечные боли чаще икроножные мышцы шея плечи руки предплечья.причины птица домашняя и синантропная собаки коты  и кролики .Кролики отдельный вариант эти штамы вызывают септические формы течения.Чума свиней все чушь свиньи погибли от пастерелеза токсической и молниеносных формб дальше птичий грипп это тот же пастерелезассоциированый с вирусной инфекциеей.Люди это не бред это 6 лет борьбы учета анализов и здоровья.Если вы видите скрюченые в колесо бродячие псы худых как будто пьяных котов знайте эти животные больны хронической формой пастерелеза они чаще всего не погибают а стают носителями и источником заражения болезнь любит слякоть дождливость это еевремя года. Летом все закончится.А осенью начнется все сначала но уже в новых формах и проявлениях.Все только начинается.
  • Владимир Баштаненко Владимир

    Царство небесное мальчишке!!!! Очень жаль, очень!!!!!
  • Marcus Aurelius

    Важко уявити що пережили батьки. Дуже жаль їх. Обняв би.

    Marcus Aurelius reply Marcus Aurelius

    Життя - ризикована гра. Ще сьогодні ти здоровий, а завтра можеш дізнатись про рак легень на термінальній стадії чи щось подібне.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up