Партнер рубрики Події

У Тернополі через спалах COVID-19 знову посилюють карантин. Що працюватиме і за яких умов?

У Тернополі через спалах COVID-19 знову посилюють карантин. Що працюватиме і за яких умов?
  • Знову носіння масок, дотримання соціальної дистанції та дезінфекція – обов’язкові.  Рекомендована максимально дистанційна робота.
  • Усім клієнтам барів і ресторанів обов’язково мірятимуть температуру, за столиками не більше 4 людей. Фуршети – поза законом.
  • Тренажери і спортзали знову припинять свою роботу. Кому дозволять тренуватись і за яких умов – читайте.

У Тернополі знову посилюють карантинні заходи і обмеження. Частина з того, що запрацювало у період адаптивного карантину, припинить свою роботу. А протиепідемічні заходи посилять. Таким було рішення міського штабу для боротьби з коронавірусом через погіршення епідеміологічної ситуації у Тернополі від 11 червня.

Йдеться про кілька спалахів захворювання на COVID-19, які трапились в обласному центрі напередодні. Зокрема, йдеться про масове захворювання працівників медустанови та святкування ювілею в передмісті Тернополя, яке суттєво збільшило кількість інфікованих.

194 лабораторно підтверджених випадків КОВІД методом ПЛР, з них 19 – у дітей, зареєстровано на території Тернопільської громади станом на 11 червня. Видужали вже 92 людей.

Відео дня

Загалом уТернополі обстежили 652 особи.

Тому Штаб вирішив: «Вважати неможливим запровадження на території Тернопільської міської територіальної громади заходів виходу з карантину, затверджених постановою Кабміну від 20 травня 2020 р.».

  • Носіння масок, дотримання соціальної дистанції та дезінфекція відтепер обов’язкові для всіх.  Рекомендовано - максимально дистанційна робота.
  • Обов’язковий температурний скринінг та дезінфекція рук тим, хто відвідує офісні приміщення.
  • Тренування дітей у спортивних залах та роботу гуртків - заборонили.
  • Учні Галицького коледжу та місцевих ПТУ не зможуть пройти практику, навчатись, а викладачі – пройти атестацію. Забрати документи зараз вони теж не зможуть.  
  • ЗНО проводитимуть із суворим дотриманням санітарних норм. Так само працюватимуть і садки. До речі, батьків тепер опитуватимуть щодня, чи не контактували діти з інфікованими на COVID-19. Правдивість наданої інформації – на відповідальності батьків. Дітей зустрічатимуть на подвір’ї садочків, перед входом, а батьків в середину не впускатимуть.
  • Дітям дозволять тренуватись у разі, якщо вони готуються до серйозних змагань. І лише надворі та групами не більше 10 осіб.
  • Дозволено проведення спортивних заходів до 50 осіб, але без глядачів.
  • На ринках і в ТРЦ мають забезпечити окремі входи і виходи та розділити потоки покупців. Для відвідувачів – обов’язковий температурний скринінг і обробка рук.
  • Бари і ресторани працюватимуть. Але за столиком – не більше 4 осіб, а відстань між столиками – не менше 1,5 м. Спеції – сіль, перець і цукор, а також соломинки – лише в одноразових стіках. Фуршети та видача не порційних страв – поза законом.
  • Для клієнтів закладів харчування стане обов’язковим температурний скринінг та обробка рук при вході. А розрахунок може отримати лише адміністратор чи окрема людина, яка не контактує з гостями. Тим закладам, які не мають високотемпературного професійного обладнання для миття посуду – працювати заборонено.

Щодо занять спортом, "фітнес-центри, спортивні та тренажерні зали свою роботу у приміщеннях", - йдеться у рішенні.

 Щоправда, згодом у міськраді уточнили: заборонять роботу лише комунальних тренажерок і фітнес-залів.

Весь перелік заборон та обмежень читайте у Рішенні «Про посилення карантинних заходів на території Тернопільської міської територіальної громади з 11. 06. 2020р.»
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (127)
  • Наталія Підбурачинська

    Хватить цієї брехні немає ніякого вірусу
  • Іванка

    Чому Файне Місто чи Епіцентр не закривають?

    Іванка reply Іванка

    Надал, ти дебіл? Коли зробите нормальну дорогу для об’їзду горбатого моста? Чому лиса гнида займається дурницями!
  • Dimon S

    Це так тупо.
    Закривають щось для видимості.
    Хіба фітнес центри основне джерело поширення коронавірусу?
  • Цьвєк

    Али той вірус мудрий -в приватні спортзали ни йде,тіко в комунальні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up