Ювілей з присмаком «корони»: після святкування понад 30 людей хворі. Поблизу Тернополя посилили карантин

Ювілей з присмаком «корони»: після святкування понад 30 людей хворі. Поблизу Тернополя посилили карантин
  • Загалом на ювілеї у місцевого підприємця, було близько 60 чоловік. Святкували в баворівській орендованій їдальні
  • У Гаївській громаді, до якої належить село, закрили садки та бари, автобуси до Тернополя не їздять. А продуктові та інші крамниці закривають після 19.00.
  • Поліція перевіряє, чи спалах інфікування пов’язаний саме зі святкуванням ювілею.

Понад 30 людей – гості, які недавно були на святкуванні ювілею у с. Баворів, що у Тернопільському районі, та щонайменше п’ятеро, які з ними потім контактували, інфікувалися на COVID-19.

Загалом, як нам вдалось дізнатися, на ювілеї у місцевого чоловіка побувало близько 60 гостей. Святкували в орендованій їдальні.

  • 29 жителів Великогаївської громади захворіли на Ковід-19, - повідомила головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук 10 червня. - Це жителі сіл Баворів, Застав`є та Прошова. 30 травня люди святкували ювілей у Баворові. Всього там були близько 50 осіб.

Але самі люди розказують, що гостей могло бути і більше. 

Відео дня

У селах Великогаївської ОТГ посилили карантинні заходи. Про це повідомив Олег Кохман, голова Великогаївської ОТГ.  

Зокрема, заборонили пасажирське перевезення з Баворова і Застав’є до Тернополя. Дитсадки на території сіл громади закрили, з амбулаторією с. Баворів можливий тільки телефонний зв’язок - із сімейним лікарем. У місцях загального користування проводять дезінфекцію, а місцеві крамниці припиняють роботу о 19.00. Усі заклади харчування – закрили.

  • Сьогодні, 11 червня, додались ще троє інфікованих, їм ПЛР проводили позавчора, - каже Олег Кохан. – Загалом вже є понад 30 інфікованих. Чи це пов’язано зі святкуванням – інформацію вивчає поліція.

У селі про святкування говорять неохоче. Чоловік-ювіляр, кажуть, відомий і знаний. Хотів як краще, але… На святі зібралось чимало народу, кажуть місцеві, але просять не називати їхніх прізвищ. Зараз, принаймні, у Баворові всі ходять в масках та рукавичках, а без нагальної потреби на вулицю взагалі не виходять.

Окрім 29 гостей, які були на ювілеї, COVID-19 вже підтвердили ще у п’ятьох, які з ними контактували, каже Оксана Чайчук.

  • Сьогодні передали матеріали в поліцію щодо відкриття кримінального провадження за порушення вимог адаптивного карантину, а також вимог постанови Кабміну, - каже Оксана Чайчук.

Вранці 11 червня до поліції інформація про масове інфікування на ювілеї та порушення карантинних заходів не надходила. У цьому запевнив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. Щойно надійде – реагуватимуть на звернення. Ближче обіду в поліції повідомили, що інформація вже є. Наразі її внесли до журналу обліку заяв та повідомлень та перевіряють дані. У поліції принаймні є інформація, що на святкуванні було близько 60-ти гостей. Якщо різке зростання кількості інфікованих сталось саме через святкування ювілею, подію внесуть до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі поліція проводить перевірку.  

Водночас, 10 червня заступник керівника обласного лабораторного центру Володимир Паничев повідомляв, що із 55 запрошених осіб COVID-19 лабораторно підтверджений у 37 з них. А святкування відбулося 30 травня у їдальні.

Ми наразі намагаємось з'ясувати точну кількість інфікованих, адже всі служби і посадовці називають різні цифри. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (47)
  • що

    не щоб написати що спортилась їда простіше спихнути на вірус
  • Маховик правди

    Так як у нас суди виносять рішення ,то цьому підприємцю світить лише штраф . Для чого було послабляти карантин до рівня відкриття барів ,ресторанів ,столових .Якщо людям треба їсти, то нехай готують дома ,а не влаштовують забави на купу людей . За нормального законодавства цей підприємець був би вже банкротом оскільки прийшлося б платити кожному за лікування і за збитки від самоізоляції .
  • Лена Пазий-Гульчевская

    Яка брехня, набридли вже такі тупі новини, народ вже в цей ідіотизм не вірить
  • Макс Бочаров

    Вже є офіційна заява воз що безсимптомні не є переносниками а ви всерівно поширюєте цей маразм і залякуєте людей...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up