Партнер рубрики Події

У Тернополі дітей безкоштовно навчають програмуванню

У Тернополі дітей безкоштовно навчають програмуванню
  • Перше заняття з азів програмування для тернопільської дітвори  відбулось у неділю, 2 жовтня. 
  • Наразі група уже набрана, але організатори шукають більші приміщення для занять та волонтерів. 

 

- Ми допомагаємо Codeclub організувати безкоштовні дитячі клуби у Тернополі, де б дітей навчали програмуванню, - розповідає представник тернопільської ІТ-компанії Ірина Білик. - В Україні таких клубів уже багато, а в Тернополі - перший. 

Клуб для дітей віком від 9 до 12 років. Наразі в групі є 9 дітей, яких навчають програмуванню. Заняття відбувається раз на тиждень в Обласній дитячій бібліотеці і триває годину. Проводить заняття програміст. 

Previous Next

Відео дня

- Перший курс для дітей базується на основі мови програмування "Скретч", - каже Ірина. - Це така весела програма, з котиками. Після цього переходимо до складнішого етапу - навчимо дітей гарно оформлювати сайти. І тоді буде більш серйозна мова програмування.

Наразі група уже набрана, але якби для клубу знайшли більше приміщення з більшою кількістю комп'ютерів, то можна було б набрати більше дітей. 

- Ще ми шукаємо волонтерів, які б навчали дітей, - додає Ірина Білик. - Бо проект увесь абсолютно безкоштовний, дітки за уроки не платять. Якби відгукнулась людина-програміст, яка б могла виділяти годину на тиждень, то це було б чудово. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up