У Тернополі для дітей переселенців організували мистецькі гуртки: де і чого навчають

У Тернополі для дітей переселенців організували мистецькі гуртки: де і чого навчають

Діти можуть відвідувати різні майстер-класи та гуртки, які проводять педагоги закладів позашкільної освіти та майстри народних художніх промислів.

У Тернополі в комунальних мистецьких закладах організовані різноманітні мистецькі та культурні заходи для дітей, які разом зі своїми сім’ями покинули рідні домівки.

Про це повідомляють в Тернопільській міській раді.

Педагоги закладів позашкільної освіти та майстри народних художніх промислів, проводять майстер-класи з писанкарства, бісероплетіння, малювання, паперопластики, виготовлення листівок, сувенірів, валяння вовни, гончарства тощо.

Відео дня

Діти з числа внутрішньо переміщених осіб можуть відвідувати гуртки у:

  • «Центрі творчості дітей та юнацтва» (вулиця Романа Купчинського, 3), 
  • «Школі народних ремесел» (вулиця Новий Світ, 19, тел.: 0352 253 493)
  • «Станції юних техніків» (вулиця Київська, 3Б, тел.: 0352 265 946)
  • «Дитячій хоровій школі «Зоринка» імені Ізидора Доскоча» (вулиця Грушевського, 2А, тел.: 0352 251 590)
  • Тернопільській міській центральній дитячій бібліотеці (вулиця Миру, 4А, тел.: 0352 531 096) та ін.

Також завдяки роботі гуманітарно-освітнього центру «Українці допомагають українцям» у місті організували низку заходів для дітей та дорослих з числа внутрішньо переміщених осіб.

Зазначимо, що для юних українців, котрі зараз вимушено перебувають у Польщі, рятуючись від війни, загалом зібрали і передали 1220 дитячих та підліткових книг рідною мовою.

До слова, чимало тернополян замислюються, куди віддати свою дитину після уроків та як організувати їй цікаве й корисне дозвілля. Які безкоштовні заняття, секції й гуртки діють у Тернополі та куди ви можете записати сина чи доньку вже нині – розповідаємо у матеріалі.

Довідка

Гуманітарно-освітній центр «Українці допомагають українцям» відкрили у Тернополі 1 квітня цього року. Мета такого центру – об’єднати митців, які б долучались до творчих проєктів, координували спільні зусилля задля збагачення культурного й мистецького фронту, реалізовували знання, пристосовуючись до умов війни.

Ключовими планами центру є допомога та підтримка українських захисників, гостей, які переїхали до нас з інших регіонів і тимчасово проживають у нашому місті, та мешканців Тернополя.

Центр «Українці допомагають українцям» діє на базі міської центральної бібліотеки за адресою: м. Тернопіль, вул. Руська, 31.

Читайте також:

Які безкоштовні гуртки та секції є в Тернополі (ОГЛЯД)

Тернополянка за допомогою гончарства надає психологічну підтримку переселенцям

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up