У Тернополі дозволили забудувати старий стадіон

Нова забудова зі спортивним комплексом загального користування має з’явитися на території старого стадіону колишнього бавовняно-прядильного комбінату.

Виконком міськради 22 жовтня позитивно відреагував на звернення Інституту економіки і підприємництва. Приміщення вузу розташоване на просп. Злуки, але від початку цього навчального року заклад фактично не діє.
Свого часу нам передали у користування старий, майже знищений стадіон бавовняно-прядильного комбінату, - розповідає ректор вузу Ольга Білоус. - Тоді ми мали намір розвивати заклад, вкладали значні кошти у розбудову - додали ще один поверх, торік ввели в експлуатацію паливну... Утім, тепер - після передачі студентів іншому місцевому навчальному закладу - приміщення пустує. Проте орендну плату за територію стадіону ми платимо досі, а це - 5000 щомісяця.
Наразі такі витрати для недіючого вузу є досить обтяжливими. Аби не боргувати перед казною міста за оренду та надані послуги, керівництво розпродує майно. До того ж пані Білоус стверджує, що велике футбольне поле у тому мікрорайоні міста тернополянам непотрібне. Зате спортивні майданчики для занять волейболом та тенісом, на її думку, - саме доречні. Окрім того, на перших поверхах запланованих у цьому місці житлових будинків будуть передбачені приміщення для самих спортклубів. Причому все перелічене перебуватиме у загальному користуванні.
Ми раніше мали намір шукати інвестора, хотіли все належно облаштувати, але тепер такої потреби немає, - додає пані Білоус. - Адже студентів немає. Втім, отримати право на забудову 2,9 га не так і просто. Тепер справа - за пошуком інвестора.
Ольга Білоус пояснює, що зводити щось на території старого стадіону доволі складно - під ним прокладені чимало кабелів, до того ж, там проходить водогін до “Текстерно”. На її думку, це може ускладнити пошук інвестора, а тому, коли з’явиться в Тернополі новий спортивний комплекс, сказати складно. Водночас погодження виконкому, за словами пані Білоус, вже дає певні надії ініціаторам втілення цього проекту.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    скажіть, скільки можна вже будувати купа на купі? Скоро буде як в Японії, тільки японцями нам не стати
  • Anonymous

    та в нас реконструкція стадіону вже починалась) у 2009 році розпочнеться реконструкція вже скоро 2010 а в нас як завжди)

    Anonymous reply Anonymous

    Це що невдалий жарт? Може законів не читаєте, адже ділянки спортивних закладів не дозволено міняти під інше використання. А тут житлові будинки, а як із відстанню до спортивних споруд 40 м ? І хто визначив що колись потрібний був стадіон, а тепер ні, дайте прізвище...може так як непотріні стали і кінотеатр "Україна" і будинок культури "Текстильник" спортивний комплекс "Надзбруччя", дитячі садки на бамі, громадські туалети в центрі, ділянки жеків, бібліотеки, і взагалі культура, архітектура, мистецтво, грамотність. Який тоді із Тернополя обласний цент, - руїна.

    Anonymous reply Anonymous

    ті закони тільки для простого "хлопа" діють. парки вже пішли під забудову, на "текстильнику" фабрика меблів Нова вже господаює. ту вічно будову "нова бібліотека" того і не можуть добудувати, бо не змогли поділити і зробити з бібліотеки базар.
  • Anonymous

    Ідіоти, вже давно є кому будувати спорткомплекс Юрій, Щепановський, вже б давно збудували.

    Anonymous reply Anonymous

    щепановський вже не одне обіцявся збудувати. позбирає гроші, а далі має часю,куди буде спішити

    Anonymous reply Anonymous

    Вроді як Червону руту(Мальви) мають переробляти під палац спорту....хоча чого там тільки "не робили"!)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up