Партнер рубрики Події

На підтримку акції боротьби з торгівлею людьми молодь вийшла з парасольками

На підтримку акції боротьби з торгівлею людьми молодь вийшла з парасольками
  • Молодь під парасольками пройшла Центром від Кооперативного коледжу до Театрального майдану. Де облаштували інформаційний пункт. 
  • Інформаційна кампанія «Небезпеку видно не одразу», приурочена Європейському дню боротьби з торгівлею людьми, який відзначають 18 жовтня. 

Ходу з парасольками започаткувала організація А21 і проводять її в 40 країнах світу. Ці парасольки символізують те, що люди повинні бути захищеними. Також на учасниках ходи були бандани з іменами постраждалих від торгівлі людьми. 

- Сьогодні такі акції відбуваються в семи областях України, - розповідає координатор Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми Марина Пасічник. - Міжнародна організація проводила дослідження, яке показало, що 21 % українців погодились на те, що вони виїжджатимуть на роботу за кордон ризикованими шляхами: нелегально працюватимуть, перетинатимуть кордон. Це жахлива цифра, бо в світі є таке явище, як торгівля людьми. І Європа це не виключення. 

Бізнес торглівлі людьми за рівнем доходів займає третє місце після торгівлі зброєю та наркотиками. В Тернопільській області за два останні роки держслужбовці  та правоохоронці ідентифікували 49 осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Відео дня

- Люди повинні думати про свою безпеку і під час подорожей, - додає Марія Пасічник. - Це дуже актуально зараз, коли введений безвізовий режим. Безвіз - це не можливість праюцвати у Європі. Він дає можливість подорожувати, поїхати в гості до рідних. А, щоб працювати, потрібно відкривати робочу візу. 

Організатори закликають людей, які постраждали від торгівлі людьми не мовчати. Держава надає право таким людям отримати медичну, матеріальну допомогу, працевлаштування, пройти курси перекваліфікації. 

- Якщо вас насильно утримали на роботі за кордоном, відбирали документи, не заплатили гроші, то телефонуйте за безкоштовним номером 527 на національну гарячу лінію протидії з торгівлею людьми, - додає пані Марія. - Або на стаціонарний - 0800-505-501 та отримати необхідну інформацію. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up