Партнер рубрики Події

У Тернополі на Чорновола зроблять туристичну червону лінію

У Тернополі на Чорновола зроблять туристичну червону лінію

Понад 30 молодих саджанців червонолистих кленів.заплановано висадити на ділянці від вул. І. Франка до Театрального майдану. Це зроблять відповідно до проекту реконструкції вулиці  В. Чорновола та концепції комплексного озеленення Тернополя.

«На цій ділянці висадять два ряди екзотичних червонолистих кленів, корінь яких не має здатності до розгалуження і не пошкоджуватиме дорожнє покриття та фасади прилеглих будинків, - пояснює начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський. -  У 2018 році від початку вул. Чорновола до перехрестя з вул. І. Франка по обидві сторони були висаджені алеї червонолистих кленів і цього року планується їх продовження. Цим самим ми створимо так звану «туристичну червону лінію», що простягнеться від вул. В. Чорновола до парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка».

Олег Соколовський додає, що липи, які висадили тут ще в 60-тих роках, уже глибоко пустили корінь, тому для здійснення заміни інженерних мереж та влаштування системи дощової каналізації, ці дерева необхідно видалити та замінити на більш молоді та урбаністичні.

Нагадаємо, тернополяни в соцмережі висловлювали жаль з приводу того, що на Чорновола уже не буде тінистої липової алеї.

Відео дня

"Ви знаєте, як липа шелестить?(с) Вже не дізнаєтесь, принаймні на вул. Чорновола... Важко на це все дивитись...", написала на своїй сторінці у facebook журналістка Євгенія Цебрій.

Читайте також Вулицю Чорновола перекриють на ремонт. Фонтан "Кульбаба" планують оновити
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Любов

    Наша міська влада вже докотилась до ручки я нещодавно була у Польському місті Бялстоку там саме цвіли липи ,це неймовірний аромат і запах а наші дебіли нічого в цьому не розуміють але ж гроші треба десь списати от і насадять нам екзотику а дорослі красиві дерева зрі зали ,одним словом ідіоти а потім дивують ся чого нас природні катаклізми
  • Віктор Бурко

    ...до болю жаль лип, яких планують вирізати...нема нічого кращого, як наші "рідні" дерева,- липа, каштан, акація , наші українські клени,- вони ЗЕЛЕНІ, дають найкращу тінь, дають найбільше кисню. Привезені екзотичні клени із іржавим, коричневим листям більше нагадують щось штучне,немов з пластику листя не властиве до нашої неймовірно благодатної української природи,- на них, замітьте !, навіть наші пташки не сідають...прикро, що у тих, хто займається цими питаннями, отака спотворена естетика...Сумно,дуже сумно...(зелений скверик з тінистими деревами треба було б зберегти!
  • Герасимчук Ростислав

    Головне, щоб ті клени не поламали чи покрали "уставщіє ат вайни".
  • Надія Зьомко

    Щоб висадити, то потрібно зрубати дерева які там ростуть. Брава тернопільській владі і тим ідейникам, які це прибумують
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up