Партнер рубрики Події

У Тернополі на фасади багатоповерхівок кріплять сітки, які мають ловити падаючу плитку

У Тернополі на фасади багатоповерхівок кріплять сітки, які мають ловити падаючу плитку
  • Захисні сітки вловлювачі фасадної плитки встановлюють на будинках на вулиці 15 Квітня, 17 та 19.
  • В управлінні ЖКГ кажуть, мешканці інших будинків, щоб встановити такі сітки, можуть звертатися в обслуговуюче підприємство або до голови ОСББ.
  • І водночас радять краще утеплити фасад будинку, тоді плитка точно не падатиме під ноги. 

Проблема із падінням фасадної плитки  Тернополі доволі поширена, адже стосується значної кількості житлового фонду, - повідомляє "Тернопіль житлово-комуальний". - За радянських часів будівельники облицьовували фасади багатоповерхівок плиткою, яка тепер через вплив різних факторів відпадає від стін. Обслуговуючі підприємства, зокрема і ПП “Благоустрій”, що обслуговують будинки, яким притаманні такі проблеми, влаштовують вловлювачі плитки, щоб перебування тернополян під багатоповерхівками  було безпечним.

Читайте такожНа “Алясці” небезпечно. Із фасадів будинків відпадає плитка  

Відео дня

В управлінні ЖКГ кажуть, якщо мешканці інших будинків хочуть, щоб їм встановили так сітки, то мають звертатися до свого обслуговуючого підприємства або голови ОСББ.

- Є й інший варіант, який значно надійніший, ніж ці сітки - зробити комплексну термомодернізацію будинку, - кажуть в управлінні. - Тоді і будинок буде утеплений, і не відлітатиме фасадна плитка. 

В управлінні ЖКГ кажуть, подавати мешканці документи на участь у програмі термомодернізації 70% на 30% можуть. Але у 2019-ому зроблять лише три будинки за цією програмою, тому доведеться ще зачекати. 

- Мешканці можуть утеплити фасад своєї багатоповерхівки і власним коштом, можуть брати участь в урядовій програмі "теплих" кредитів, згідно з якою держава відшкодовує 60%, - кажуть в управлінні. - Загалом, якщо у планах мешканців того чи іншого будинку є утеплення фасаду, то краще з цим поквапитися. Бо сітки не завжди можуть захистити від летючої плитки. Плитка під час вітру може летіти значно далі, ніж облаштована сітка. 

В управлінні нагадують і про безпеку, щоб люди уникали перебування під фасадами, з яких облітає плитка.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    Це краще ніж цих вловлювачів не було . Добре ,що ставлять я свій ЖЕК не можу заставити поставити такі вловлювачі .
  • Анатолій Грицик

    Просто генії інженерії.При падінні з висоти плитка просто відскочить вбік і відлетить ще далі.Просто тупе відмивання грошей.Такі стіни потрібно утеплити.Ще б подорожник приклеїли- може буде дієвіше.
  • Іван

    Ця плитка летить переважно з 9-ти поверхівок побудови кінця 80 - 90-их (Аляска), яку "клеїли" ще на ЗБ заводі і це результат тогочасної економії в виробництві. Для порівняння - на Східному/БАМі/Дружбі стоять "хрущовки" середини 70-их (технологія облицювання плиткою на заводі аналогічна) і від них жодна плиточка не відпала...
  • Галина Наливайко

    Може,краще утеплити?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up