Партнер рубрики Події

У Тернополі на заправці через вибух газового балону розірвало півтаксі

У Тернополі на заправці через вибух газового балону розірвало півтаксі
  • Випадок трапився на АГНКС "Фактор нафтогаз", що на вул. Галицькій, 38, в четвер, 16 серпня. 
  • Водій не постраждав, а от саме таксі ремонту не підлягає. 

В управлінні патрульної поліції в Тернопільській області кажуть, що про ситуацію знають, але виклику у них не було. Не виїжджали на місце й інші спецслужби. 

В службі таксі "Економ" підтвердили, що авто їхнє. Що сталось на автозаправці в диспетчерській службі - не знають. Але кажуть, що з водієм все в порядку. 

Відео дня

Вирвало вентиль балону

АГНКС "Фактор нафтогаз" 17 серпня працює. Там спершу заперечували, що такий випадок був. Але на в'їзд до колонки з газом метаном загороджений, а на самій колонці помітні пошкодження.

Згодом на заправці сказали, що вибух трапився через те, що вирвало вентиль з балону. А водій, згідно з правилами, в момент заправки був за межами авто, тому і не постраждав. Від інших коментарів відмовились.

Метанові балони не перевіряють

Фахівець у сфері газобалонного обладнання Василь Мерещак каже, що, зазвичай, метанові балони зриваються, бо не проходять перевірку. А знімати їх та перевіряти потрібно кожних три роки.

- Його накачують тиском і дивляться, як він реагує: розширяється, чи втрачає тиск при розширені, - каже пан Василь. - Якщо виявляють пошкодження, то балон забороняють експлуатувати. А в нас цього ніхто не робить. Бо в Тернополі та в області навіть немає структури, яка цим займається. Тому, я підозрюю, що це розірвало балон, але я цього не бачив і не чув. Чому вентиль вирвало? Якщо балон пошкоджений, то з нього вилетить той самий вентиль.

Газ метан, як пояснює експерт, накачується під тиском в 200 атмосфер, це дуже великий тиск. Якщо такий тиск різко вивільнити, то він наносить серйозні руйнування. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Ket Rin

    Шо запальничка на колесах. Поставте пропан не вбивайте двигун раніше часу
  • Петро Білецький

    Піста рулю !
  • David Starr

    Метан - це не жарти, ставте пропан - і все буде добре, за умови якісного встановлення.
  • Marcus Aurelius

    Заправщики провтикали і перекачали балон?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up