У Тернополі на зупинках облаштують нові мультимедійні монітори. Які вони і що можуть

У Тернополі на зупинках облаштують нові мультимедійні монітори. Які вони і що можуть
  • На кількох зупинках громадського транспорту готуються встановити мультимедійні інформаційні монітори. Для них вже підготували опори. Лишилось встановити екрани та налаштувати їх. 
  • Журналіст «20 хвилин» дізнався, що вони зможуть робити та скільки їх буде. 

У Тернополі кілька зупинок уже облаштовані інформаційними моніторами. Вони є як на вулиці так і в приміщеннях. Їх встановили та утримує ТОВ «Системний зв’язок». Нові помаранчеві монітори встановлюють за рахунок українського інформаційного агентства «Вуличне радіо». З міського бюджету на монітори кошти не виділяли.

- Перший такий монітор був встановлений на вулиці Руській біля зупинки громадського транспорту «Євроринок», – розповідає керівник ТОВ «Українське інформаційне агентство «Вуличне радіо» Олег Нитка. – Наразі вже є сім таких моніторів, які готують до налаштування. Спочатку їх буде 10, а згодом ми плануємо, що таких у Тернополі буде 25. У п’ятницю 7 моніторів мають вже функціонувати. Наступного тижня ми встановимо ще три монітори. Ми поступово будемо збільшувати кількість таких моніторів. Це потребує часу та великих витрат. Але ми старались зробити щось цікаве та корисне для наших жителів.

Відео дня

Тернополянам така ідея сподобалась. Як розповідають люди на зупинках, моніторів дійсно не вистачає. Нові монітори нагадують тернополянам футуристичні дерева.

- Це круто, що в нас встановлюють такі інформаційні стенди, – розповідає студент ТНТУ Дмитро.  – Це дійсно зручно, коли на зупинці можна бачити через скільки хвилин приїде твій тролейбус чи маршрутка. Якщо молодші люди можуть подивитись час прибуття через смартфон, то старші люди вже цього не можуть. У самого не завжди є доступ до інтернету і такої інформації просто не вистачає.

Окрім інформації про транспорт, мультимедійні монітори показуватимуть корисну інформацію, новини, відеоролики. Завдяки колонкам, можна буде чути музику на зупинках. Оскільки з бюджету міста на встановлення та утримання моніторів кошти не виділяють, їх будуть утримувати за рахунок показу комерційної реклами.

Матимуть доступ до моніторів і в управлінні ДСНС. Так людей зможуть оповіщати про надзвичайні ситуації у разі необхідності.

А як вам нові мультимедійні монітори? Діліться думками у коментарях!  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • BODAKY .STYLE

    На цих моніторах тільки ідіотські ролики і реклама, чомусь там не бачу інформації про транспорт
  • Саша Крест

    зовсім навіть непогано... прогрес... побачимо на скільки часу вистачить...
  • Хтось

    Добре,що я не живу біля зупинки.Воно ж орати буде постійно.Співчуваю людям,яким тепер це слухати.
  • inkognito

    Дурня повна.Креативності нуль.Відмивання грошей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up