У Тернополі перевіряють стан укриттів: куди звертатися зі скаргами та зауваженнями

У Тернополі перевіряють стан укриттів: куди звертатися зі скаргами та зауваженнями

Цими днями у Тернополі продовжує роботу постійна робоча група, яка перевіряє стан сховищ та найпростіших укриттів на території міста. До складу комісії входять працівники міської ради, представники служби з надзвичайних ситуацій та поліції.

За результатами обстежень укриттів комісія складає акт із зазначенням інформації про стан захисної споруди й відповідно виявлені недоліки, якщо такі є, повідомляють у міській раді. Керівнику підприємства/суб’єкту господарювання, на балансі якого знаходиться захисна споруда, вказується на виявлені порушення з метою усунення недоліків та забезпечення умов для перебування населення під час повітряної тривоги.

Робоча група працюватиме до повного обстеження захисних споруд у місті, розповів міський голова. Є й такі укриття, які більше не можуть використовуватись. Зокрема, деякі підвальні приміщення, які раніше слугували найпростішим укриття, через підняття ґрунтових вод, вже є непридатними. Мешканцям таких будинків будуть пропонувати інші доступні укриття.

Якщо ви маєте зауваження до укриттів або вони зачинені під час тривоги -  надсилайте фото або відео на вайбер муніципальної інспекції за номером +38 073 015 1481  або телефонуйте 1580.

Відео дня

Укриття, які є у Тернополі, доступні у мобільному додатку «е-Тернопіль» (якщо у вас iPhone завантажити додаток можна за цим посиланням iOS, якщо інші моделі телефонів – то за цим Android) або на інтерактивній карті. Дані постійно оновлюються.

Читайте також:

В укриттях влаштовують застілля та туалети: ми перевірили захисні споруди біля зупинок

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up