Партнер рубрики Події

У медзакладі Тернополя помер однорічний хлопчик. Що відомо?

У медзакладі Тернополя помер однорічний хлопчик. Що відомо?
  • Під час лікування зубів хлопчику стало погано і за деякий час він помер.  Дитині був рік і десять місяців.
  • Що стало причиною смерті та яку послугу мали надати дитині – з’ясовують журналісти «20 хвилин».

Власні джерела повідомили до редакції «20 хвилин» про те, що внаслідок стоматологічних послуг у Тернополі померла дворічна дитина.

Журналісти звернулися до Нацполіції у Тернопільській області. Факт смерті нам підтвердили і наголосили, хлопчика у державну клініку привезла мама, аби прибрати карієс із зубів.

— Оскільки дитина малесенька, то медики сказали, що такі процедури проводяться лише під наркозом. Для цього вони дали направлення для здачі усіх аналізів. Через півтори години після початку операції в дитини почав падати тиск. Його відвезли в реанімаційне відділення. Проте хлопчика не змогли вивести з наркозу, а вже ввечері лікарі констатували смерть дитини, — кажуть правоохоронці.

Відео дня

Причина смерті стане відома після проведення розтину. Даний факт слідчі внесли в ЄРДР відповідно до частини 2 статті 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником) ККУ. Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська окружна прокуратура. Триває слідство.

Від власних джерел журналісти дізналися, що зуби лікували дитині у Тернопільській обласній дитячій клінічній лікарні. За коментарем ми звернулися у приймальню директора медзакладу. Розмова з працівницею була короткою. 

— Ми поки не можемо коментувати ситуацію, яка сталася. Всі очікуємо на проведення та результат судово-медичної експертизи. Всі деталі згодом, — повідомили у приймальні. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Юрій Самуляк

    Ескулапи мабуть винні. Але карієс на молочних зубах??? Я не лікар але для мене це щось дивне.
  • Читач95

    Папір все витримає. народ віри немає ні експертам, ні медикам, ні силовикам. Словом вгробили ескулапи дитину, а за капусту їх відмажуть і дальше калічити будуть дітей. СУМНО. прикро. Або дозу наркозу погано розрахували. або анафілактичний шок. Подібний трафунок був уже в Тернополі за моєї пам*яті- все зам*яли. Лікарі для прокурора так все опишуть, що комар носа не підточить, а капуста має магічну силу і на цей раз спрацює.А дитини немає і ніхто вже не воскресить, а папір все витримає. СУМНО, ГІРКО І ПРИКРО, СПІВЧУВАЮ РІДНИМ.
  • Читач66

    Лінчувати таких медиків і корумпованих мусарів з прокурорами і суддями
  • Наташа Верескля

    Це страшно,це вбивці у білих халатах з купленими дипломами,я проживаю у Канаді,яке тут відношення до пацінта ,простим українцям і не снилось,а головне,все безкоштовно,зробили операцію і ні копійки не заплатили,,про таке лише хможга мріяти в Украіні,на жаль

keyboard_arrow_up