Партнер рубрики Події

У Тернополі понад тисячу родин отримали подарунки до свята Миколая

У Тернополі понад тисячу родин отримали подарунки до свята Миколая

Уже вдев'ятнадцяте молодь Тернополя долучилася до акції «Миколай про тебе не забуде» і відвідала з подарунками понад тисячу родин, які опинилися в особливих життєвих обставинах. Окрім того, у межах проєкту «Я чекаю святого Миколая», гостинці отримали діти із сиротинців та люди похилого віку з інтернатів.

Акція «Миколай про тебе не забуде» відбулася у Тернополі. Вона зібрала тисячі небайдужих людей, які у непростих обставинах воєнного лихоліття діляться теплом та щедрістю своїх сердець. Вони складали пожертви, купуючи «Миколайчики», жертвували солодощі, засоби гігієни, книжки, канцелярське приладдя тощо. А молодіжні християнські спільноти під орудою Комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, з підтримки та благословення її очільника – о. Ореста Павліського, стали помічниками святого Добротворця, повідомили в Тернопільсько-Зборівський єпархії УГКЦ.

Окрім тернополян до акції долучилися діти і дорослі товариства «Місія Кирила і Методія» (Німеччина) в особі отця-архимандрита Андреаса-Абрагама Тірмаєра. Тамтешні доброчинці організували збір подарунків на свято Миколая для українських дітей. На знак солідарності і підтримки діти та їхні батьки з федеральної землі на півдні Німеччини зібрали і передали майже 2000 різних подарунків від п’яти різних шкіл та гімназій: Фільсгофена, Фельбурга, Айхштетта, Тіттінга та Байльнгріза.

Відео дня

У переддень свята помічники святого Миколая роздали гостинці потребуючим дітям Тернополя, а також вимушено переміщеним дітям. Гостинці отримали і діти з Миколаєва, чиї батьки віддали своє життя за Україну.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про те, які благодійні ініціативи до свята Миколая організовували у Тернополі.

 

Читайте також:

 Відомий священник з Тернопільщини перевтілився у Святого Миколая

 У церквах УГКЦ в Тернополі збирають подарунки дітям до Миколая — що можна приносити

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up